Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Jarni Jurmarok sa rozbehol: Prvé zábery atmosféry v centre Michaloviec

Už po 17.krát sa v okolí michalovského námestia odohráva Jarni jurmarok. Pozrite sa spolu s nami na šatriky :-) a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Jarni Jurmarok  sa rozbehol: Prvé zábery atmosféry v centre Michaloviec
19
Galéria

17. ročník Jarného jarmoku je oficiálne otvorený. Michalovské námestie sa zmenilo na veľké jarmočisko a už od rána je zaplnené ľuďmi.

Štart vztyčovaním vlajky

Jarmoky sú tradícia. Každoročnú atmosféru si užívajú návštevníci, domáci aj jarmočníci. Slávnostne otvorenie 17. Jarného Jurmarku sa konalo pod záštitou primátora mesta pred mestským úradom vztyčovaním vlajky.

Ako býva zvykom, priamo pri námestí majú svoje stánky hlavne remeselníci v umeleckej uličke. Obdivovať môžete krásne hrnčiarske výrobky aj precíznu prácu drotára. Množstvo drevených výrobkov do kuchyne potešia nejednu gazdinku a samozrejmosťou sú obľúbené drevené hračky.

Námestie aj priľahlé ulice sú preplnené stánkami s tovarom od výmyslu sveta. Počas našich potuliek nás zaujalo hneď niekoľko vecí. V ponuke je oblečenie, rôzne jarné ozdoby, dekorácie, sladké maškrty, ale aj drobnosti z dreva, včelieho vosku, keramiky, moderné šperky, handmade veci a množstvo iných zaujímavých produktov.

Po gurmánsky

Nenakupujú sa len darčeky, ale ochutnávajú sa aj tradičné a aj menej tradičné jarmočné jedlá a nápoje. Návštevníkov osloví hneď niekoľko stánkov s rôznymi pochutinami.Na jarmoku zoženiete množstvo domácich výrobkov. Či už ide o mäsové alebo syrové výrobky a natrafíte aj na domáci chlieb.

Nasýtiť sa môžte aj po gurmánsky. V sektore, ktorý je vyhradený na občerstvenie, to rozvoniava naozaj výborne. My sme vsadili na sladké a ochutnali sme výborný trdelník.

Michalovský jarmok potrvá oficiálne po pondelka 1. mája, avšak umelecká ulička so stánkami bude do nedele 30. apríla. Určite stojí za zmienku, že v sobotu vás od rána čakajú jazdecké preteky , ale aj súbory ďalšie dni. Viac o programe sa dočítate aj TU.

Pozrite si FOTO v našej fotogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Lákadlá Jarného jarmoku v Michalovciach 2017
19
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM