Správy Rôzne

Juliana Seničová z michalovskej nemocnice: Pozitívny prístup a úsmev robia zázraky

Julianu Seničovú môžete stretnúť v Nemocnici Svet zdravia Michalovce. Čo podľa nej pomáha na smutných miestach ako je nemocnica?

Ilustračný obrázok k článku Juliana Seničová z michalovskej nemocnice: Pozitívny prístup a úsmev robia zázraky
3
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Vedúca sestra klastra anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti a urgentného príjmu Nemocnice Svet zdravia Michalovce Juliana Seničová získala ocenenie Biele srdce. Ocenenie každoročne udeľuje Slovenská komora sestier a pôrodných asistentiek pri príležitosti Medzinárodného dňa sestier a Roku sestry a pôrodnej asistentky.

Za pracovné nasadenie

„V prvom rade pociťujem veľkú radosť a dojatie z toho, že si moju prácu vážia. Zamýšľam sa nad prežitými rokmi a nemyslím si, že som nejako výnimočná. Biele srdce si zaslúži každá sestra, ktorá do svojej práce dá to svoje srdiečko. Dôležité je byť otvorený novým možnostiam. Ocenenie ma veľmi zaväzuje pristupovať do budúcna k výzvam ešte zodpovednejšie. Vždy sa dajú veci robiť lepšie a kvalitnejšie. Ak to uplatníme v práci, potom nastane radosť, šťastie a možno i úspech,“ hovorí Juliana Seničová, vedúca sestra klastra anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti a urgentného príjmu Nemocnice Svet zdravia Michalovce.

Podobné témy

Stretnete ju na urgentne

Po ukončení štúdia v roku 1990 v Košiciach, Juliana Seničová pracovala na septickej chirurgii, ktorá ju oslovila a ostala jej srdcovou záležitosťou do dnešných dní. Neskôr pracovala na jednotke intenzívnej starostlivosti chirurgických odborov v Michalovciach. V súčasnosti je vedúcou sestrou klastra OAMIS a urgent v Nemocnici Svet zdravia Michalovce. Je aktívnou členkou RKSaPA v Michalovciach a sekcie sestier pracujúcich v chirurgických odboroch, kde sa venuje vzdelávacím aktivitám.

Je spoluorganizátorkou viacerých Celoslovenských konferencií sestier pracujúcich v chirurgických odboroch i aktivít sústavného vzdelávania na regionálnej úrovni. Dvadsaťpäť rokov sa aktívne venuje práci a poradenstvu pacientom so stómiou. Prijíma výzvy a teší ju uspokojenie v zmysluplnej prá­ci.

Snaží sa pridržiavať životného kréda a nezabudnúť, že pozitívny prístup a úsmev vedia urobiť zázraky i na takýchto často smutných miestach ako je nemocnica.

Podporuje prácu s mladými ľuďmi, spolupracuje a zapája ich do aktivít v súkromnom i profesijnom živote. V jej prístupe cítiť pokoru, empatiu, trpezlivosť a zároveň radosť z každého ich úspechu.

Foto
3
Galéria
Zdroj: Svet zdravia
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM