Rôzne

Kde nebudete chýbať? TOP 7 najlákavejších septembrových akcií v Michalovciach a okolí

Už čochvíľa otáčame v kalendári stranu a preto sme vybrali tie najlákavejšie podujatia, ktoré sa budú počas septembra konať v Michalovciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Kde nebudete chýbať? TOP 7 najlákavejších septembrových akcií v Michalovciach a okolí
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

1. september: Turistický výstup

Hneď prvého septembra je pre milovníkov turistiky pripravený hviezdicový turistický výstup na Vihorlat. Pôjde už o tradičnú turistiku, ktorú zorganizujú už po 22-krát. Štartom sa stane obec Poruba pod Vihoratom. Záujemcov čaká na začiatku podujatia príhovor a potom spoločný výstup, ktorý ukončí občerstvenie a chutný guláš.

6. september: Koncert Michala Davida

Michal David – Megakoncert na vás čaká na Amfiteátri Zemplínska šírava v stredisko Hôrka o 19:00 hod. V prípade nepriaznivého počasia sa podujatie uskutoční v Chemkostav aréne. Vypočujete si najväčšie hity jedného z najznámejších interpretov v Československu. Môžete si sa tešiť na: Nonstop, Nenapovídej, Decibely lásky a podobne.

13. september: Swingový klavír Otakara Krásenského

MsKS Michalovce, ZOS Michalovce a Český spolok v Michalovciach pozývajú na benefičný a jubilejný koncert Otakara Krásenského pod záštitou primátora mesta Michalovce Viliama Zahorčáka. Účinkovať budú: OK 3 SWING so speváčkami Gabikou Kozmovou a Ivankou Solianikovou, vokálna skupina FUGA z Košíc, Sestry a bratia v swingu, ZUŠ Michalovce, Tanečný odbor Slniečko, Duo Veronika-Saskia, SZUŠ Talent-UM Michalovce, Michalovskí heligonkáre, Hnojňaňe z Mihaľovec, šansoniérky Gabika Kozmová – Monika Biačková.

14. september: Michalovský oriešok

Druhú septembrovú sobotu sa môžete tešiť v Parku študentov na prvý ročník výstavy Michalovský oriešok 2019. Výstava sa uskutoční pod záštitou mesta Michalovce. Akcia bude otvorená vystúpením kynologického klubu Michalovce, ktorý návštevníkom ukáže rôzne disciplíny (agility, obedience, flyball). Na výstave si zmerajú sily michalovskí psíkovia bez rodokmeňov v niekoľkých kategóriach, ako šteniatká, dorast či dospelé psíky. Pripravených je šesť kategórií a tri súťaže.

16. – 22. september: Týždeň dobrovoľníctva 2019

Máte možnosť zapojiť sa do Týždňa dobrovoľníctva 2019 v rámci košického kraja, v termíne 16. – 22. 9.2019. Svojimi aktivitami či priamou dobrovoľníckou účasťou tak podporíte nielen myšlienku dobrovoľníctva v našom kraji, ale na celom Slovensku. Vytvoríte tak príležitosť pre tých, ktorí chcú dobrovoľníčiť, ale možno doteraz nenabrali odvahu. Stanete sa dôkazom, že dobré skutky sa dejú a dobrí ľudia medzi nami žijú.

23. september: Adela Vinczeová a Viktor Vincze – Odchody vlakov

Predstavenie je výnimočné netradičným spracovaním príbehu, scenára a réžie i hereckým obsadením televíznych moderátorov Adely Vinczeovej a Viktora Vinczeho. Odchody vlakov sú príbehom dvoch neúspešných hercov, ktorí sa aj za cenu totálneho kolapsu snažia zachrániť svoje predstavenie, dobrú povesť a zvláštny milenecký vzťah. Počas 80 minút prináša hra množstvo zábavných a krkolomných situácií. Tragikomické konanie oboch hlavných postáv odráža ich túžbu po uznaní a vzájomnej blízkosti na javisku i mimo neho.

29. september: Stretnutie Chopin a Beatles – klavírny recitál W. Waleczek

29. septembra o 18:00 hod. v kultúrnom stredisku v Michalovciach vás čaká hudba poľského hudobného skladateľa a klavírneho virtuóza Fryderyka Chopina a najväčšie hity skupiny Beatles v aranžmánoch Kamila Pawłowskeho v klavírnom prevedení Wojciecha Waleczeka. Podujatie bude súčasťou 44. ročníkaMicha­lovskej hudobnej jesene.

Pozrite si nižšie vo videu Michalovčanku Helenu Kočiškovú, ktorá sa venuje paličkovanej čip­ke.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM