VOCH Rôzne

Letná novinka pre turistov: Cyklobusom po Zemplíne až k Morskému oku

Cestovanie za letnými turistickými zážitkami bude o niečo dostupnejšie. Objavujte región cyklobusmi či letnými turistickými vlakmi.

Ilustračný obrázok k článku Letná novinka pre turistov: Cyklobusom po Zemplíne až k Morskému oku
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Cestovanie za letnými turistickými zážitkami opäť o niečo dostupnejšie. Vďaka podpore intermodálnej dopravy zo strany Košického samosprávneho kraja budú môcť návštevníci objavovať región cyklobusmi či letnými turistickými vlakmi. My si priblížime tie, ktoré sa týkajú nášho regiónu.

Až na parkovisko pod Morské oko

Cyklobusy na Kojšovku, Gemer, ale aj nám bližší Tokaj sú vypravované v spolupráci so zmluvným dopravcom Košického samosprávneho kraja, spoločnosťou Eurobus a ich trasy začínajú na autobusovej stanici v Košiciach, na nástupišti č. 37.

„Cyklobusy sú vybavené špeciálnym prívesom s kapacitou až 30 bicyklov, ktorého obsluha bude zabezpečená na každej zastávke pracovníkom. Cyklisti a cestujúci si budú môcť teda naplno vychutnať komfortnú jazdu moderným autobusom, ktorý disponuje klimatizáciou, wifi pripojením, informačným systémom či možnosťou nabíjania smartfónov cez USB porty,“ vysvetľuje generálny riaditeľ spoločnosti Eurobus Ľubomír Gerši.

Cyklistika

Zábava pri vode

Okrem troch spomenutých cyklobusov bude na trase Košice – Dargov – Michalovce – Zemplínska šírava – Jovsa – Jasenov počas víkendov i pracovných dní premávať Cyklobus na Zemplín. Ten je ideálnym spojením aktívnej cykloturistiky a zábavy pri vode.

Počas prázdninových víkendov bude dokonca zachádzať až na parkovisko pod Morským okom.

Táto linka bude v prevádzke v spolupráci s krajským dopravcom, spoločnosťou ARRIVA Michalovce z nástupišťa č. 25 na košickej autobusovej stanici.

Viac z regiónu

Po prázdninách je navyše naplánovaný aj Cyklobus na Tokaj, ktorý cyklistov i peších turistov prepraví každú sobotu v mesiacoch september a október k tokajským vinohradom a pivničkám. Trasa povedie z Košíc cez Slanec, Veľaty, Čerhov, Boršu, Viničky až do Stredy nad Bodrogom.

Morské oko je veľkou prírodnou zvláštnosťou slovenskej prírody
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM