Rôzne

Medzi nápadmi, ktoré dostali grant, aj dva z okolia Michaloviec: V hlavných úlohách hrady

Komunitná nadácia vo Veľkom Šariši sa spolu s miestnym pivovarom rozhodla podporiť zaujímavé projekty tisíckami eur. Poriadnymi zmenami prejdú aj hrady, z nášho okolia. Čo všetko sa na nich chystá?

Ilustračný obrázok k článku Medzi nápadmi, ktoré dostali grant, aj dva z okolia Michaloviec: V hlavných úlohách hrady
Zdroj: TASR

Komunitná nadácia vo Veľkom Šariši spolu s miestnym pivovarom rozdelila 16 600 eur medzi 11 mimovládnych organizácií na podporu vytvárania a skvalitnenia existujúcich pracovných miest so zreteľom na zamestnanosť žien, seniorov a telesne znevýhodnených občanov a na podporu a rozvoj cestovného ruchu.

„Celkovo prišlo 38 žiadostí o podporu z grantov, z toho dva projekty nespĺňali podmienky na posudzovanie. Samozrejme, že sa bralo do úvahy, nakoľko sa zhostili témy a poslania, koľkým ľuďom to prinesie úžitok, čo to zanechá v regióne, že to nebude jednorazová akcia, na ktorú sa už zajtra zabudne,“ uviedla Štefánia Lenzová z Komunitnej nadácie Veľký Šariš.

Najnižší príspevok na projekt bol okolo 700 eur a najvyšší 2400 eur. V rámci podporených aktivít sa dočkali aj Občianske združenie na záchranu Brekovské hradu a Občianske združenie na záchranu Jasenovského hradu. Na Brekovskom hrade sa budú realizovať dobrovoľnícke práce a na Jasenovskom sa bude raziť pamätný jasenovský groš.

Na foto: Brekovský hrad (letecká snímka) a Jasenovský hrad

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM