Samospráva

Michalovce myslia v programe rozvoja i na rodiny s deťmi: V pláne sú nielen nové nájomné byty

Michalovce v rámci Programu rozvoja mesta na roky 2019 - 2022 myslia aj na rodiny s deťmi. V pláne je napríklad získať nové nájomné byty, ale nielen to.

Ilustračný obrázok k článku Michalovce myslia v programe rozvoja i na rodiny s deťmi: V pláne sú nielen nové nájomné byty
Zdroj: TASR

Michalovská samospráva sa vo svojom Programe rozvoja mesta Michalovce na roky 2019 – 2022 zameriava aj na rodiny s deťmi. Pozreli sme sa na to o čosi bližšie.

Nájomné byty

Jednou z priorít Michaloviec v spomínanom programe rozvoja mesta je vytvárať ešte výraznejšie predpoklady pre stabilitu rodín, osobitne mladých rodín a budovať mesto pre všetkých.

Radnica plánuje získať do vlastníctva mesta Michalovce ďalšie nové nájomné byty, ktoré chce prednostne ponúkať rodinám s deťmi, resp. začínajúcim rodinám. Zároveň chce podporovať aktivity, ktorých výsledkom bude ďalší rozvoj individuálnej bytovej výstavby. V pláne má aj ponúkať lokality na výstavbu garáží v ďalších častiach mesta.

Detské ihriská

Michalovce plánujú vytvárať nové a rekonštruovať staré detské ihriská, osobitne na sídliskách. Mesto chce podporovať aktivity subjektov, ktorých cieľom bude vytváranie podmienok pre bezpečné zmysluplné trávenie voľného času detí a podujatia zamerané na podporu rodiny.

V plánoch mesta je tiež vybudovanie ďalších uzavretých priestorov pre vodenie psov, hlavne na sídliskách ale aj v ostatných častiach mesta tak, aby vodenie psov na verejných priestranstvách neohrozovalo ostatných občanov a osobitne zdravie detí na detských ihriskách.

Chce zlepšovať podmienky

Mesto tiež uvádza, že chce pokračovať v zlepšovaní materiálnych podmienok pre deti v zariadení starostlivosti o deti do troch rokov veku dieťaťa ako v materských školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce, ale aj v iných zriaďovateľov. „V prípade opodstatnenosti hľadať možnosti zvýšenia kapacity v tomto zariadení,“ doplnila michalovská radnica.

Rovnako sa plánuje zamerať aj na lepšie podmienky školákov na základných školách, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Michalovce a základných školách iných zriaďovateľov v meste.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Vo videu nižšie si môžete pozrieť zaujímavé recepty pre deti :-)

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM