Správy

Michalovská nemocnica má top lekára Slovenska. Kto získal toto ocenenie?

Jedným z víťazov slovenskej ankety, ktorá oceňuje výnimočných doktorov, je lekár z nemocnice v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Michalovská nemocnica má top lekára Slovenska. Kto získal toto ocenenie?
Zdroj: Svet zdravia

Primár oddelenia anestéziológie a multiodborovej intenzívnej starostlivosti (OAMIS) v nemocnici v Michalovciach Marek Pastír sa stal najlepším lekárom vo svojom medicínskom odbore za rok 2020.

Titul TOP lekár na Slovensku mu udelil odborný týždenník Zdravotnícke noviny na základe ankety, v ktorej hlasovali odborníci a čitatelia novín. Informovala o tom Jana Fedáková, komunikačná špecialistka siete nemocníc Svet zdravia, pod ktorú patrí aj lôžkové zdravotnícke zariadenie v Michalovciach.

„Pod jeho vedením pracovisko odborne napreduje a do svojho portfólia okrem anestéziologickej, intenzívnej a pooperačnej algeziologickej starostlivosti začleňuje aj anestéziu detského pacienta mladšieho ako jeden rok,“ priblížila Fedáková.

„Je to veľká pocta. Vnímam to ako poctu nielen pre mňa, ale aj pre kolektív, v ktorom pracujem. Lebo výsledok práce je výsledkom celého tímu,“ vyjadril sa k oceneniu Pastír, pričom ocenil aj prácu všetkých ostatných kolektívov, v ktorých dosiaľ pôsobil.

Prax zo zahraničia

Pastír začínal svoju profesionálnu kariéru po ukončení štúdia na lekárskej fakulte v roku 1998 na vtedajšom pracovisku rýchlej zdravotníckej pomoci michalovskej nemocnice. Atestáciu absolvoval v odbore lekár intenzivista.

Od roku 2007 pôsobil v súkromných a štátnych nemocniciach v meste Grantham vo Veľkej Británii. Po návrate na Slovensko pracoval v Nemocnici Košice-Šaca a vo vranovskej nemocnici. OAMIS v nemocnici v Michalovciach vedie od roku 2018.

Odborný týždenník Zdravotnícke noviny vyhlásil anketu TOP lekár na Slovensku, ktorej cieľom je oceniť výnimočné lekárske osobnosti, už po šiestykrát. Tento rok do ankety nominovali lekárov z desiatich špecializácií, a to kardiológia, psychiatria, neurológia, zubné lekárstvo, anestéziológia a intenzívna medicína, všeobecné lekárstvo pre dospelých, gastroenterológia, vnútorné lekárstvo, patológia a súdne lekárstvo a neonatológia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM