Rôzne

Michalovskí žiaci vytvorili komiks: A dostavil sa parádny úspech

Žiaci z michalovskej školy spolu so svojou učiteľkou vytvorili komiks. A následne sa dostavil veľmi pekný úspech, veď čítajte...

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí žiaci vytvorili komiks: A dostavil sa parádny úspech
5
Galéria
Zdroj: ZŠ na Komenského ulici

Žiaci IV. Základnej školy na Komenského ulici 1 v Michalovciach vytvorili súbor cudzojazyčných komiksov. Učinili tak spolu so svojou učiteľkou. A teraz sa môžu tešiť z úspechu. S komiksami totiž uspeli v Súťaži o najlepší cudzojazyčný komiks.

Aj zmysel pre humor

Žiaci michalovskej základnej školy v spomínanej súťaži vynikli výtvarnou zručnosťou, citom pre dialógy v cudzích jazykoch a zmyslom pre humor. Podarilo sa im vytvoriť krátke komiksové príbehy v cudzom jazyku, ktoré pozostávali z obrázkov rôznych veľkostí.

Ako informovali zo IV. ZŠ na Komenského ulici, ešte koncom minulého školského roka Zastúpenie Európskej komisie v SR vyhlásilo Súťaž o najlepší cudzojazyčný komiks. Škola sa chytila príležitosti a pustila sa do skvelej príležitosti, pri ktorej prezentovala nielen seba, ale aj svojich kreatívnych žiakov. „My sme neváhali a začali sme tvoriť,“ povedali nám zo školy. A tak napokon vznikli spomínané komiksy.

Poďakovanie učiteľke

Michalovskí žiaci pozornosti neunikli a dočkali sa veľmi pekného ocenenia. Stalo sa tak pred pár dňami v Košiciach. Práve v metropole východu sa totiž uskutočnilo slávnostné vyhlásenie výsledkov. Komiksy hodnotila viacjazyčná porota, ktorá uznala kvality aj originálnosť.

„Chceme poďakovať PaedDr. Ľ. Šaffovej za podporu a odbornú pomoc pri tvorbe našich komiksov, ale aj vedeniu školy za možnosť prežiť výnimočný deň,“ povedali na záver žiaci, ktorí sa ako tvorcovia komiksov zúčastnili vyhodnotenia v Košiciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Žiaci z michalovskej ZŠ urobili spolu s učiteľkou komiks a zožali krásny úspech!
5
Galéria
Zdroj: ZŠ na Komenského ulici
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM