Veronika Ondo-Cholewová Správy Samospráva

Milovníkov kníh potešíme: Máme krajšiu a modernejšiu knižnicu

Okresná knižnica zabezpečila spríjemnenie, zútulnenie i modernizáciu svojho prostredia. Súčasný čitateľ si zaslúži nielen kvalitné služby, ale aj kultúrne prostredie.

Ilustračný obrázok k článku Milovníkov kníh potešíme: Máme krajšiu a modernejšiu knižnicu
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínska knižnica Gorazda Zvonického v Michalovciach (ZKGZ) kultúrna organizácia KSK získala v rokoch 2016 – 2020 finančnú dotáciu z Fondu na podporu umenia vo výške 26 500 Eur na realizáciu projektov Obnova a doplnenie knižničných regálov a K modernejšej knižnici I., II., III..

Obnova

Ako informovala knižnica náš spravodajský portál, s dofinancovaním projektov im pomohol zriaďovateľ, Košický samosprávny kraj, sumou 2 414,52 €.

„Postupná interiérová obnova sa uskutočnila v rokoch 2016 – 2019. Išlo o výmenu nábytku na regionálnom oddelení, študovni a výmenu starých knižničných regálov na detskom oddelení (v počte25 ks), náučnom oddelení (v počte 20 ks)a oddelení beletrie (v počte 51 ks). Výmena sa zvyčajne realizovala za plnej prevádzky knižnice,“ uviedla riaditeľka ZKGZ Alena Vasiľová.

Pokračovala, že tie pôvodné mali už pekných pár desaťročí a k tomu sťahovanie do nových priestorov v roku 1995 sa podpísalo na ich vzhľade a funkčnosti.

Ako ďalej z knižnice informovali, obnovou knižničných regálov knižnica zabezpečila spríjemnenie,  zútulnenie i modernizáciu svojho prostredia, nakoľko súčasný čitateľ si zaslúži nielen kvalitné služby, ale aj kultúrne prostredie.

Pozitívne ohlasy

Fond na podporu umenia (FPU) je podľa slov Vasiľovej verejnoprávnou inštitúciou, ktorá zabezpečuje finančnú podporu umeleckých aktivít, kultúry a kreatívneho priemyslu. V rámci svojich aktivít podporuje a financuje aj projekty knižníc. Ako povedala riaditeľka knižnice, tento projekt sa stretol s pozitívnym ohlasom u našich čitateľov a návštevníkov.

„Úspech by nebol docielený bez finančnej pomoci a podpory zo strany verejnoprávnej inštitúcie Fondu na podporu umenia i samotného  zriaďovateľa KSK,“ dodala na záver riaditeľka A. Vasiľová.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Pozrite si aj archívne zábery v našej fotogalérii z burzy v tržnici.

Bolo sa veru na čo pozerať: OBJEKTÍVOM zo zaujímavej michalovskej burzy
20
Galéria

Foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM