Správy

Modernizácia v kasárňach v Michalovciach za viac ako 2 milióny eur

Dlhodobo nevyhovujúce podmienky vojenskej infraštruktúry sa vďaka investičným akciám darí ministerstvu obrany meniť aj v regióne Zemplína.

Ilustračný obrázok k článku Modernizácia v kasárňach v Michalovciach za viac ako 2 milióny eur
Zdroj: TASR

Komplexnú rekonštrukciu má za sebou jedna z budov Mestských kasární v Michalovciach, vojaci už svoje priestory vo Vojenskom výcvikovom priestore Kamenica nad Cirochou nevykurujú z unimobunky, ale novej kotolne. Informovala hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková.

Investičná výstavba

„Predmetom investičnej výstavby bola komplexná rekonštrukcia a prestavba budovy č. 2 v Mestských kasárňach v Michalovciach, ktoré sú súčasťou 22. mechanizovaného práporu, a to na administratívnu budovu s cieľom vytvoriť vhodné a legislatívnym podmienkam vyhovujúce administratívne, hygienické a ďalšie priestory pre 470 príslušníkov Ozbrojených síl (OS) SR, ako aj skladové priestory,“ priblížila s tým, že nové priestory zodpovedajú súčasným požiadavkám pre kancelárie, šatne mužstva, kaplnku, zbrojné a muničné sklady, sklady výkonných poddôstojníkov, sociálne zariadenia, umyvárne, posilňovňu, ako aj učebne a kuchynky.

Cena realizovaných stavebných prác na päťpodlažnej budove, ktorú vojsko nadobudlo v roku 1933, predstavuje sumu 2.592.000 eur.

Prečítajte si tiež

Michalovské kasárne

„Havarijný stav infraštruktúry, vykurovanie budov z rozpadnutej unimobunky s viac ako štyridsaťročnými pecami na uhlie. To bola realita, s ktorou museli vojaci ‚bojovať‘. Som rád, že sa veci hýbu a nová kotolňa spĺňa bezpečnostné požiadavky,“ zhodnotil zmenu pomerov vo Vojenskom výcvikovom priestore v Kamenici nad Cirochou minister obrany Jaroslav Naď (OĽANO) počas svojho štvrtkového (15. 4.) pracovného výjazdu na Zemplíne.

Pripomenul pritom, že zlepšenie každodenných podmienok výkonu služby vojakov si rezort stanovil ako jeden zo svojich prioritných cieľov.

Ministerstvo obrany SR vyčlenilo na modernizáciu a rekonštrukciu jednotlivých budov v Mestských kasárňach a Dukelských kasárňach v Michalovciach spolu 4.126.800 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM