Rôzne

Na Cintoríne Červenej armády na Hrádku sa konal pietny akt: Pozrite si to v obrazoch

V Michalovciach si pripomenuli 74. výročie víťazstva nad fašizmom pietnym aktom kladenia vencov. Pozrite si to zachytené na fotografiách.

Ilustračný obrázok k článku Na Cintoríne Červenej armády na Hrádku sa konal pietny akt: Pozrite si to v obrazoch
13
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce

Metropola Zemplína si pripomenula 74. výročie víťazstva nad fašizmom a to pietnym aktom kladenia vencov. Uskutočnil sa na Cintoríne Červenej armády na Hrádku v Michalovciach.

Spomienka

Aj v Michalovciach spomínali na hrôzy vojny, ktorá hlboko zasiahla do života ľudí. „Preto sme si pripomenuli 74. výročie víťazstva nad fašizmom pietnym aktom kladenia vencov,“ uviedla michalovská radnica.

Pri tejto príležitosti prednostka Okresného úradu v Michalovciach Jana Cibereová vo svojom príhovore spomenula: „Hrdosť národa siaha tak ďaleko, ako ďaleko siaha jeho pamäť. Aj to je dôvod, pre ktorý nemôže náš bežný život, aj keď s odstupom rokov a udalostí, plynúť iba v zabehnutom tempe všedného dňa." Ďalej dodala, že je povinnosť nezabúdať, ale pripomínať si tragédiu, ktorá sa tak smutne zapísala do dejín.

Aj žiaci

Na pietnom podujatí sa okrem predstaviteľov štátnej správy, samosprávy, Ozbrojených síl SR a Zväzu protifašistických bojovníkov, zúčastnili aj žiaci michalovskej základnej školy.

Okrem toho, aj desiatky rokov od ukončenia vojny stále prichádzajú do Michaloviec pozostalí mŕtvych vojakov, aby si uctili ich pamiatku. Je tu pochovaných vyše 17-tisíc vojakov, ktorí padli počas II. svetovej vojny. Cintorín Červenej armády v Michalovciach patrí medzi najväčšie na Slovensku.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

V našej fotogalérii nájdete zábery z pietneho aktu, ktorý sa uskutočnil na Cintoríne Červenej armády v Michalovciach.

Výročie víťazstva nad fašizmom: V Michalovciach sa uskutočnila pietna spomienka
13
Galéria
Zdroj: Mesto Michalovce
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM