Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Na strednej škole v Michalovciach pribudla dažďová záhrada, FOTO

Na jednej z michalovských škôl je zaujímavá novinka. Je ňou dažďová záhrada, ktorú budovali aj so študentmi a dobrovoľníkmi.

Ilustračný obrázok k článku Na strednej škole v Michalovciach pribudla dažďová záhrada, FOTO
5
Galéria
Zdroj: KSK

Košický samosprávny kraj pokračuje v realizácii Programu obnovy krajiny. Na jeseň tohto roka pribudli na piatich župných stredných školách dažďové záhrady. Ako jedno z vodozádržných opatrení. Aj v Michalovciach.

Dažďová voda

V Košiciach pribudli dažďové záhrady na Strednej odbornej škole technickej na Kukučínovej ulici, na Obchodnej akadémii na Watsonovej a na Strednej odbornej škole veterinárnej v Barci.

Okrem nich ich kraj vybudoval aj na Strednej odbornej škole technickej v Michalovciach a na Technickej akadémii v Spišskej Novej Vsi. Vybudovanie dažďových záhrad si vyžiadalo bezmála 12-tisíc eur.„Výstavba dažďových záhrad patrí medzi vodozádržné opatrenia, ktoré nie sú príliš finančne náročné, no sú veľmi efektívne. Cieľom týchto opatrení je, aby dažďová voda neodtekala bez úžitku, ale ostala v areáli školy. Aj takýmto spôsobom sa snažíme študentov učiť, aké dôležité je pristupovať k nášmu životnému prostrediu šetrne,“ uviedol predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka.

Práce pokračujú

Dažďové záhrady budoval kraj v septembri a v októbri v spolupráci s krajskou Agentúrou na podporu regionálneho rozvoja Košice, n.o., študentmi škôl a dobrovoľníkmi z Košického kraja.

V prácach bude župa pokračovať aj na jar, kedy v dažďových záhradách pribudnú ďalšie rastliny a osadené budú informačné tabule opisujúce vodný cyklus.

Dažďové záhrady v kraji si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Dažďové záhrady sú aj na Strednej odbornej škole technickej v Michalovciach
5
Galéria
Zdroj: KSK

Pozrite si vo videu nižšie aj lokalitu, ktorú čitatelia zvolili za naj na bývanie v Michalovciach.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM