Rôzne

Naj akcie posledného marcového týždňa v Michalovciach a okolí: Vyberajte z našich tipov

Posledný marcový týždeň je pred nami. A toto sú podľa nás najzaujímavejšie podujatia, ktoré ponúkne v Michalovciach a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Naj akcie posledného marcového týždňa v Michalovciach a okolí: Vyberajte z našich tipov
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie s hokejistami

25. 3. 2019 od 16:00 hod., OC Zemplín, Michalovce

V pondelok 25. marca sa môžete stretnúť a vyfotiť s michalovskými hokejistami, ktorí po prvýkrát doniesli najvyššiu hokejovú súťaž do nášho mesta. Akcia sa uskutoční od 16:00 hod, čaká vás autogramiáda aj sprievodný program.

Rekonštrukcia historických udalostí

29. 3. 2019 od 8:00 hod., Zlatý býk a Park Kerta, Michalovce

Matica slovenská pozýva verejnosť na podujatie k 80. výročiu tragických udalostí na východnom Slovensku. V sále Zlatého býka čaká verejnosť séria historických prednášok aj s historickou scénkou. O 11:00 hod. je v Parku Kerta naplánovaná rekonštrukcia historických udalostí na Zemplíne.

Čítanie spomienok

29. 3. 2019 o 11:00 hod., Zemplínska knižnica G. Zvonického, Michalovce

Okresný knižnica pozýva na podujatie venované 155. výročiu narodenia Irmy Sztárayovej. Grófka Irma Sztárayová bola dvornou dámou rakúskej cisárovnej Alžbety, zvanej Sissi. Na konci života spísala svoje spomienky na spoločné cesty, na atentát a následnú smrť panovníčky. Roky prežité po boku rakúskej cisárovnej si pripomeniete úryvkami z knihy Poslední léta císařovny Alžběty.

Vítanie žeriavov

30. 3. 2019, Senné

Verejnosť bude môcť počas podujatia Vítanie žeriavov pozorovať jarnú migráciu vtáctva a najmä žeriavy popolavé, ktoré sa vo veľkých počtoch zastavujú v najvýznamnejšej ornitologickej lokalite na Slovensku – Chránenom vtáčom území Senianske rybníky pri Sennom a Iňačovciach v okrese Michalovce. Okrem pozorovania vtáctva bude pripravený aj sprievodný program s možnosťou prehliadky náučného chodníka.

Futbal

30. 3. 2019 o 17:00 hod., Mestský futbalový štadión Michalovce

Ak ste fanúšikom futbalu, mali by ste vedieť, že futbalový zápas 2.kola Skupiny o Titul našej najvyššej súťaže Fortuna ligy medzi MFK Zemplín Michalovce a ŠKF Sereď sa uskutoční v sobotu 30. marca 2019 od 17:00 hod. na Mestskom futbalovom štadióne v Michalovciach.

Krížová cesta

31. 3. 2019 o 16:30 hod., v Bazilike Minor Svätého Ducha v Michalovciach

Vokálna zložka mládežníckeho orchestra Vokins v spolupráci s Redemptoristami pozývajú verejnosť na krížovú cestu. Tá sa uskutoční v nedeľu od 16:30 – 18:00 hod. v Bazilike Minor Svätého Ducha v Michalovciach.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Počas týždňa sa možno vyberiete aj na huby. A možno vás namotivuje aj priložené video…

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM