Správy

Nakazení koronavírusom čoraz častejšie porušujú karanténu. Čo na to hygienici?

Nakazených koronavírusom v okrese Michalovce pribúda. Niektorí nedodržiavajú karanténu a riskujú tak mastnú pokutu!

Ilustračný obrázok k článku Nakazení koronavírusom čoraz častejšie porušujú karanténu. Čo na to hygienici?
Zdroj: TASR

Počty ľudí nakazených koronavírusom v okrese Michalovce začínajú po dlhšej dobe narastať. Ešte v sobotu pribudlo jedenásť prípadov, v pondelok ďalších šesť.

Podľa Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Michalovciach je situácia v okrese pod kontrolou.

Ako uviedla regionálna hygienička Janka Stašková, priamo v Michalovciach pribudli dvaja noví nakazení, ktorí nemajú epidemiologickú súvislosť s predchádzajúcimi prípadmi. Dva prípady sú importované zo zahraničia, konkrétne z Ukrajiny a Poľska, u ďalších dvoch ľudí ide o dohľadaný kontakt.

„Z nových prípadov je na infekčnom oddelení hospitalizovaná jedna osoba, u ktorej sa objavila vysoká teplota, kašeľ a zápal pľúc,“ uviedla Stašková pre dnes24.

Testujú kontakty

V súvislosti s aktuálnym výskytom COVID-19 v okrese umiestnili do karantény 29 ľudí, ktorí boli v kontakte s nakazenou osobu.

„Postupne ich budeme objednávať na odbery,“ dodala Stašková s tým, že hygienici sledujú a karantenizujú aj osoby, ktoré do okresu v poslednom období prichádzajú z takzvaných červených krajín.

Počty nakazených ľudí sa tak môžu v najbližších dňoch podľa hygieničky zvýšiť.

Nedodržiavajú karanténu

Hygienička doplnila, že ohniská nákazy majú podchytené, a zavádzanie lokálnych opatrení momentálne nie je potrebné. „Riadime sa usmerneniami hlavného hygienika,“ dodala.

Michalovskí hygienici sa podľa Staškovej čoraz častejšie stretávajú aj s porušovaním nariadenej karantény. „V tých prípadoch, kde dostaneme informáciu, že osoba porušila nariadenú karanténu, budeme pristupovať k sankčným postihom,“ uzavrela.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM