Rôzne

Niektorým Michalovčanom prekáža maľovanie plota na modro-žlto. Sú to pritom farby mesta

V Michalovciach dobrovoľníci maľovali oplotenie modrou a žltou farbou, proti čomu vystúpili niektorí obyvatelia. A to aj napriek tomu, že rovnaké boli použité aj v minulosti a ide o farby mesta.

Ilustračný obrázok k článku Niektorým Michalovčanom prekáža maľovanie plota na modro-žlto. Sú to pritom farby mesta
Zdroj: Facebook.com/Michalovce - srdce Zemplína

„V rámci mesiaca september – mesiaca dobrovoľníctva Košického samosprávneho kraja dobrovoľníci – zamestnanci Mestského úradu v Michalovciach dnes natierajú oplotenie Základnej školy Pavla Horova v Michalovciach :) O kúsok ďalej, na Ulici Sama Chalúpku, sú veľmi aktívni aj seniori z michalovského denného centra, ktorí dnes natierajú časť oplotenia areálu Nemocnice novej generácie. Ako nám sami povedali, dobrovoľníctvo z nich robí lepších a šťastnejších ľudí,“ zdieľala na Facebooku pozitívny príspevok s fotkami michalovská radnica a aj primátor Miroslav Dufinec.

Na časti oplotenia boli použité farby modrá a žltá. Rovnaké ako predtým. Niektorým obyvateľom to však nedalo. „Ukrajinské farby, vždy sme natierali ploty na zeleno,“ komentovala pod fotkami seniorka, ktorej reakcia väčšinu obyvateľov hlavne pobavila.

„Mýlite sa. Modrá a žltá sú farby vlajky nášho mesta. Aj pred našim mestským úradom je žlto-modrá vlajka, nie ukrajinská, ale vlajka mesta Michalovce. Verím, že ste sa niečo nové dozvedeli,“ snažil sa vysvetliť okrem iných aj samotný primátor Dufinec.

„Viete, ono neznamená, keď sú to farby mesta, že má byť celé mesto žlto modré a hlavne v tej dobe keď sa tu vyvaľujú ty dezertéri z Ukrajiny,“ neprijala žiadne z týchto vysvetlení a pridala svoj názor ďalšia Michalovčanka Anna. „To už asi ani nemá zmysel komentovať a vysvetľovať, to je ako hrach o stenu hádzať,“ vzdal snahu o vysvetlenie Robert.

Rovnaký scenár sa odohral aj pod príspevkom na facebookovom profile Dufinca. „To nemajú inakšiu farbu ako modrú a žltú, kde sa otočíme, tak vidíme tie isté farby, premenujme Slovensko na Ukrajinu,“ okomentoval foto Ján. „Hlavne, že na modro žlto natierajú plot, čo je roky modro žltý. A doteraz to nikomu nevadilo. A je ich takých modro žltých po meste ďalší milión,“ zdôraznil Peter.

V rámci mesiaca septembra - mesiaca dobrovoľníctva Košického samosprávneho kraja dobrovoľníci - zamestnanci Mestského...

Posted by Michalovce - srdce Zemplína on Wednesday, September 13, 2023

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM