Rôzne

NOVINKA na Zemplínskej šírave: Turistov má v zime prilákať sauna s výhľadom na vodu

Nový projekt s názvom Sauna pri slovenskom mori predstavili v letnom stredisku Medvedia hora na brehu Zemplínskej šíravy.

Ilustračný obrázok k článku NOVINKA na Zemplínskej šírave: Turistov má v zime prilákať sauna s výhľadom na vodu
4
Galéria

Ide o fínsku saunu s panoramatickým sklom, ktorá ponúka výhľad na vodnú hladinu. Pomôcť má prilákať turistov do regiónu aj mimo letnej sezóny. Informovala o tom krajská organizácia cestovného ruchu Košice región turizmus.

Projekt zrealizovaný pri miestnom penzióne podľa nej reaguje na rastúci záujem o zdravý životný štýl, relax, ale aj otužovanie. Keďže je sauna vykurovaná len pieckou na drevo, je ekologická a energeticky nezávislá.

Po saunovaní sa možno schladiť priamo vo vode Zemplínskej šíravy. Zrelaxovať možno v oddychovej časti s dvomi drevenými ležadlami.

Ako uviedla realizátorka projektu Anna Obšatníková, k myšlienke vybudovať saunu na brehu vodnej nádrže prispeli návštevníci – otužilci, ktorí ju využívajú najmä v chladnejších mesiacoch.

„Prevádzka sauny je v súlade s otváracou dobou penziónu a je prístupná nielen pre jeho návštevníkov, ale aj pre širokú verejnosť. Sauna sa prenajíma v celku, či už pre jednotlivca, alebo pre skupiny šesť až osem osôb,“ povedala.

Košický samosprávny kraj podporil projekt cez dotačný program Terra Incognita sumou 38 000 eur.

Sauna pri slovenskom mori
4
Galéria

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM