Rôzne

Novinka v michalovskej nemocnici: Otvorili tam ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých

V michalovskej nemocnici v týchto dňoch otvorili ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých, ktorá v areáli chýbala dlhé roky.

Ilustračný obrázok k článku Novinka v michalovskej nemocnici: Otvorili tam ambulanciu všeobecného lekára pre dospelých
Zdroj: TASR

Informovala o tom Jana Fedáková zo spoločnosti Svet zdravia, ktorá nemocnicu prevádzkuje. Medzi najčastejšie výkony ambulancie patria podľa jej lekárky Kataríny Varechovej ošetrenie bežných, napríklad chrípkových ochorení, preventívne či pracovné prehliadky, odbery krvi, očkovanie proti tetanu, záškrtu alebo chrípke, manažment pacienta s vysokým tlakom krvi či evidencia práceneschopnosti.

„Pacienti tiež prichádzajú aj kvôli podaniu muskulárnych a venóznych injekcií alebo predpisu liekov i na kódy iných lekárov. Vydávame tiež rôzne potvrdenia, ktoré pacienti potrebujú napríklad na získanie vodičského či zdravotného preukazu, sociálneho príspevku, pri nároku na opatrovanie alebo na invalidný dôchodok,“ vymenovala.

Na preventívne prehliadky v ambulancii plánujú podľa Fedákovej vyhradiť jedno popoludnie v týždni tak, aby chorí ľudia neprichádzali do kontaktu so zdravými. Pacienti tiež majú možnosť dohodnúť si v určené dni vopred termín vyšetrenia alebo si objednať recept dlhodobo užívaných liekov. „Lekári sú pacientom popoludní k dispozícii dlhšie, a to v stredu do 17.30 h a v ostatné dni do 15.30 h,“ zdôraznila.

Nová všeobecná ambulancia pre dospelých má zmluvný vzťah so všetkými zdravotnými poisťovňami. „Nachádza sa v nemocničnom pavilóne A (bývalý internistický pavilón) na druhom poschodí,“ uzavrela Fedáková.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM