Rôzne

Odštartovala očkovacia lotéria: Jedinou výherkyňou je žena zo Zemplína

V očkovacej lotérii sa v nedeľu po prvýkrát žrebovali najvyššie možné výhry. Z piatich vyžrebovaných sa z výhry tešil len jeden človek.

Ilustračný obrázok k článku Odštartovala očkovacia lotéria: Jedinou výherkyňou je žena zo Zemplína
Zdroj: Pixabay.com / CC0 1.0

Verejnoprávna televízia v nedeľu 15. augusta po prvýkrát vysielala očkovaciu lotéria s názvom Byť zdravý je výhra. Všetci, ktorí sa do očkovacej lotérie zaregistrovali tak s napätím očakávali, či z osudia vyžrebujú ich meno a budú tak mať šancu získať 100-tisíc eur.

Jediná výherkyňa

V nedeľňajšom žrebovaní získa päť vyžrebovaných ľudí automaticky 1 000 eur a zároveň môžu hrať o prémiu 100-tisíc eur. K zisku hlavnej ceny ale musia v limite 20 sekúnd od zavolania zdvihnúť telefón a potom do 20 sekúnd povedať heslo, ktoré je zverejnené počas relácie. To sa však v prvom kole lotérii z piatich Slovákov podarilo iba jednému.

Získať prémiovú výhru sa podarilo iba prvej vyžrebovanej. Stala sa ňou Lýdia z Nižnej Sitnice v okrese Humenné.

Keďže ostatní z rôznych dôvodov nesplnili podmienky a nezískali prémiovú výhru, do ďalšieho kola žrebovania sa presúva suma 400-tisíc eur. O týždeň tak niekto bude hrať až o pol milióna eur.

Prečo neuspeli?

Predpokladom úspechu je najmä sledovať televízne vysielanie. Pre každého vyžrebované je určené iné heslo, ktoré sa zobrazí na obrazovke až po tom, čo dotyčný zodvihne telefón.

Druhý vyžrebovaný hovor krátko po jeho začiatku ukončil, ďalší telefón v stanovenom limite nezdvihol a v poradí štvrtý povedal, že heslo netuší, pretože nie je pri televízii. Najväčšia dráma sa ale odohrala pri piatej hráčke.

Zuzana z Prešova síce telefón zdvihla, vysielanie sledovala, ale do vymedzeného času nestihla povedať heslo. Reláciu totiž podľa vlastných slov pozerala cez internet a mala oneskorený prenos. Aj heslo si tak prečítala o niekoľko sekúnd neskôr, a aj keď ho povedala správne, nestihla to v časovom limite 20 sekúnd.

Nižšie výhry automaticky

Nižšie finančné výhry sa budú žrebovať elektronicky v pracovných dňoch a nie je k tomu potrebné robiť nič. Ako uvádza štatút súťaže, v týždni od 15. do 20. augusta bude môcť 25 ľudí získať 10-tisíc eur a 100 ľudí po tisíc eur.

Výsledky žrebovania budú zverejnené na stránke www.bytzdravyjevyhra.sk. Výherca dostane peniaze do 30 dní na účet, ktorý uviedol pri registrácii.

ilustračné foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM