Rôzne

Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Michalovciach, kde chytať bronz

Nevyužiť horúce letné dni na krásne opálenie sa by bol priam hriech. Michalovčania majú pritom v meste a jeho blízkom okolí hneď niekoľko miest, kde môžu počas leta chytať bronz. Vybrali sme pre vás 5 z nich, ktoré odporúčame my.

Ilustračný obrázok k článku Opaľovanie v meste môže byť zážitok: Päť miest v Michalovciach, kde chytať bronz
Zdroj: TASR

Na horskej túre, pri mori či pri športe… Aby ste sa však krásne opálili počas leta, vôbec nemusíte chodiť ďaleko od mesta. Aktuálne teploty a slnečné počasie priam lákajú na chytanie bronzu pod rozhorúčeným slnkom. Vybrali sme pre vás päť tipov, kde sa môžete slniť priamo v Michalovciach alebo v jeho blízkom okolí.

Park Študentov

Obrovskú plochu zelene ponúka na opaľovanie Park študentov len pár minút od centra mesta. Na jeho priestranstve by sa mohli pokojne opaľovať stovky ľudí, ktorí by si priniesli ležadlá, či slnečníky. Park je zaplnený ľuďmi len počas podujatí. Využíva sa počas konských súťaží, jarmočných slávnosti, keď príde do mesta cirkus a pod. Počas dňa ním prechádzajú ľudia, ktorí si krátia cestu do mesta a na zástavku alebo nákupného centra. Takže pokojne zorganizujte skupinové slnenie aj na celej veľkej ploche :-) Chládok nájdete na vyvýšenom mieste medzi stromami.

Baňa

Pohodu za mestom vám určite zaručí okolie jazierka, ktoré využívajú najmä obyvatelia zo sídliska Stráňany na prechádzky a oddych. V zime sa na Baňu chodia korčuľovať deti z celého mesta. Baňa je vyhľadávanou lokalitou aj pre rybárov. V lete ju môžete obsadiť vy s vašimi priateľmi a pekne sa slniť. Jazierko nie je určené na kúpanie. V okolí sú tabule, ktoré kúpanie zakazujú. Ak sa chcú Michalovčania schladiť, musia si odskočiť na neďalekú Šíravu, či Vinianske jazero.

Laborec

Opáliť sa môžete aj pri Laborci. Trávička, čerstvý vzduch a blízkosť rieky. Stačí si doniesť deku a opaľovací krém. Zotrvať môžete hore pri stromoch alebo až pri samotnom brehu Laborca. V Humennom využili možnosti Laborca naplno. Rekreačná oblasť vstúpila do sezóny s novinkou .

Hrádok

Azda najkrajšia dominanta Michaloviec – Hrádok. Na jej vrchu kaplnka, hvezdáreň, raz možno opäť fungujúci amfiteáter a kilometre lúčnych tráv. V objatí stromov a v tichej tráve vás ani nikto nevyruší, ale je potrebné si dávať pozor aj na početné množstvo kliešťov. Krásne miesto na prechádzky, piknik a ak opaľovanie, tak určite nie na tráve.

Kúpalisko

V neposlednom rade je na opaľovanie i kúpanie sa určené mestské kúpalisko. Na lehátku, či len tak v bazéne, stačí si vybrať. Obsadenosť tiež ujde v popoludňajších hodinách v lete. V hlbokej vode nebýva veľa ľudí a v stredných dráhach v hlbokej vode sa dá dobre zaplávať.

Čítajte tiež:

Michalovce varujú pred vysokými horúčavami: Očakáva sa, že teploty stúpnu až takto vysoko!

Kedy to bude v Michalovciach žiť najviac? 3 veľké akcie, ktoré nás čakajú toto leto na námestí

Sezóna dovoleniek je v plnom prúde: Ktoré destinácie Michalovčania preferujú tento rok?

Záchrana hradu nad obcou Vinné pokračuje: Objavili vzácne artefakty, kastelán prezradil viac

S týmto veselým vodičom SAD je radosť cestovať: Východniar Peter vám zaručí úsmev na tvári! :-) FOTO

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM