Veronika Ondo-Cholewová Správy

Osýpky v Michalovciach: Mesto žiadalo eliminovať voľný pohyb ľudí z Mlynskej

V súvislosti s aktuálnou epidémiou osýpok na dolnom Zemplíne, Michalovce žiadali eliminovať voľný pohyb ľudí žijúcich na Mlynskej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Osýpky v Michalovciach: Mesto žiadalo eliminovať voľný pohyb ľudí z Mlynskej
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás pred časom informovali, pre osýpky vyhlásili v okrese Michalovce mimoriadnu situáciu. Krízový štáb prijal viaceré opatrenia na zamedzenie šírenia tohto vysoko kontagiózneho ochorenia.

Radikálnejšie postupy

Michalovská radnica zverejnila, že už na zasadnutí Krízového štábu Okresného úradu Michalovce dňa 11. júla, zástupca Mesta Michalovce hovoril o tom, že dané opatrenia nie sú dostatočné. „My sme požadovali to, aby sa prijali radikálnejšie postupy tak, aby sa našiel spôsob ako eliminovať voľný pohyb osôb žijúcich na Ulici Mlynskej,“ informoval michalovský primátor Viliam Zahorčák. Práve Mlynská ulica podľa kompetentných patrí medzi ohniská nákazy.

Hlava mesta zároveň dodala, že ich pripomienka nebola akceptovaná, preto sa 12. júla obrátili na Krízový štáb OÚ listom, kde opätovne formulovali ich návrh v tom zmysle, že najúčinnejším spôsobom ako zabrániť ďalšiemu šíreniu epidémie je vylúčiť voľný pohyb osôb z ohniska nákazy.

Žiadosti nevyhoveli

Ako inforovala michalovská radnica, jej žiadosťou sa zaoberali na ministerstve zdravotníctva a na ministerstve vnútra a dospeli k záveru, že žiadosti nemôžu vyhovieť.

Michalovský magistrát priniesol aj citáciu z odpovede, ktorá sa mu dostala. „O možnostiach obmedzenia slobôd, ktoré zaručuje Ústava SR, sa zaoberali aj členovia Krízového štábu a prizvaní odborníci, no v tomto čase sa takéto opatrenia javili ako extrémne a nie sú zatiaľ potrebné, preto sa táto mimoriadna udalosť rieši v rámci vyhlásenia mimoriadnej situácie na území celého okresu Michalovce.“

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM