Správy

Plánujete oddych pri Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere? Polícia vyzýva na opatrnosť

Počas letných mesiacov hľadá množstvo ľudí osvieženie vo vodách Zemplínskej šíravy a Vinianskeho jazera.

Ilustračný obrázok k článku Plánujete oddych pri Zemplínskej šírave a Vinianskom jazere? Polícia vyzýva na opatrnosť
Zdroj: TASR

„V súvislosti so vzniknutou situáciou pandémie COVID-19 je veľká pravdepodobnosť, že turisti budú tento rok dovolenkovať na Slovensku, takže Zemplínska šírava a Vinianské jazero určite nebudú výnimkou, ale naopak, budú lákať nielen rodiny s deťmi,“ píše Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Michalovciach prostredníctvom webu mesta.

Okresné policajné riaditeľstvo preto vyzvalo návštevníkov a rekreantov Zemplínskej šíravy a Vinianskeho jazera k maximálnej opatrnosti a ostražitosti. Pozor by ste si mali dať na majetok, doklady, cennosti a iné veci, ktoré by ste nemali nechávať bez dozoru v autách, stanoch a na pláži.

„Zároveň je dôležité pri odchode z chatiek, hotelov, či ubytovní skontrolovať uzatvorenie okien a uzamknutie dverí,“ dodávajú muži zákona.

Ako informuje polícia: „Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Michalovciach v neposlednom rade upozorňuje rekreantov, aby na parkovanie vozidiel využívali osvetlené a podľa možnosti platené parkoviská, nikdy nie tmavé a odľahlé miesta.“

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM