Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Plesy si užijeme aj v Michalovciach: Kde môžete prísť v teplákoch a kde sa o zábavu postarajú vodáci?

Vianoce sú za nami a pred nami dlho očakávaná plesová sezóna. Príležitosť na kúpu novej róby budú mať aj dámy v našom regióne. My sme ale zisťovali, kde ju v Michalovciach nebudete potrebovať a plesať môžete netradične v teplákoch.

Ilustračný obrázok k článku Plesy si užijeme aj v Michalovciach: Kde môžete prísť v teplákoch a kde sa o zábavu postarajú vodáci?
Zdroj: Dnes24.sk

Fašianový ples

Fašiangy je obdobie od Troch kráľov až do polnoci pred škaredou – Popolcovou stredou. Potom nasleduje 40 dňový pôst (zavedený až koncom 4. storočia kresťanskou cirkvou) až do Veľkého piatku. Je to prechodné obdobie medzi zimou a jarou. A práve v tomto období sa vrece s plesmi akoby roztrhalo. Ako prvý z našej trojice nášho výberu sa uskutoční Fašiangový ples. V sobotu 23. januára o 19. hodine otvorí svoje brány v jednom z michalovských hotelov, ktoré sa nachádzajú v jeho centre. Súčasťou bude jedálnička bude aj chutná kapustnica.

Vodáci vyhlásia kráľovnú a miss plesu

Občianske združenie Návraty poznajú Michalovčania skôr ako vodákov, ktorí každoročne splavujú rieky. Ale už v roku svojho vzniku rozšírilo aktivity o každoročne usporadúvané hviezdicové výstupy na vysoký Vihorlat, o cyklotúry do tých častí Zemplína, ktoré sú vzdialené od splavných riečnych tokov a o michalovskú šarkaniádu. Podľa nich ide pravdepodobne o najväčšiu šarkaniádu na Slovensku. Združenie pokračuje v organizovaní spoločných návštev pamiatok, múzeí, prednášok, ale aj takých spoločenských udalostí, ako sú plesy.

„Všetko pre to, aby sa prehlbovali tradičné harmonické vzťahy medzi etnicky síce rôznorodým, ale povedomím príslušnosti k tomuto najvýchodnejšiemu cípu Slovenska – jednotným obyvateľstvom Zemplína,“ uvádzajú Návraty, ktoré už po šestnástykrát organizujú reprezentačný ples. V utorok 26. januára vyhlásia na svojom plese netradične aj kráľovnú aj miss plesu. Ocenenie si odnesie dokonca tiež sympatický pár. Pre víťazov majú teda pripravené ceny a pre ostatných tombolu.

Teplákové róby

Skvelá zábava a super sa baviaci dav ľudí oblečených v teplákoch. Takto bude vyzerať netradičný teplákový ples v Topoľanoch v časti Michaloviec. Žiadne dámske plesové róby a ani pánske obleky a fraky, ale len bežné obyčajné tepláky. Aj takto bude vyzerať 6. február Teplákovéj zábavy v Topoľanoch. Aj na tomto plese platí: čím viac pruhov na teplákoch, tým väčšia kvalita. Dôvodom vzniku takéhoto plesu je skvelá a uvoľnená zábava, ktorú zaručujú nielen skvelí ľudia, ale i pohodlnosť oblečenia. Pre účastníkov tohtoročného plesu bude pripravených aj množstvo prekvapení.

Ak nám chcete dať vedieť o svojom plese, napíšte nám na michalovce@global24.sk

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Ostrieľaná kaderníčka z Michaloviec to prezradila: Tieto účesy najviac fičia na plesoch medzi Michalovčankami

Ženy majú v Michalovciach navrch: Najnovšie čísla, ktoré vás budú zaujímať!

Michalovce rozpláli vášnivá Carmen: Podmaniť si nás chce cigánskymi diablami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM