Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

Pocta pre úspešných olympionikov z Michaloviec: Naše mesto plánuje takýto symbol vďaky!

Naše mesto má v pláne zviditeľniť úspešných účastníkov olympijských hier z Michaloviec. Prinášame vám zaujímavé podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pocta pre úspešných olympionikov z Michaloviec: Naše mesto plánuje takýto symbol vďaky!
Zdroj: TASR

V Michalovciach majú v pláne zaujímavé zviditeľnenie úspešných olympionikov z nášho mesta, ktorí nás v minulosti reprezentovali. Radnica chce totiž zriadiť Pamätník olympionikov, ktorý má byť symbolickým prejavom vďaky..

Pamätník olympionikov

Michalovský magistrát vyzdvihuje, že práca a financie vynaložené na šport priniesli v minulosti mestu úspechy žiakov na krajskej, celoslovenskej i medzinárodnej úrovni a tým aj jeho propagáciu. Športové kluby a jednotlivci dosiahli významný úspech aj v seniorských kategóriách.

„Šport, prostredníctvom svojich reprezentantov, je prostriedkom propagácie mesta tak na Slovensku ako aj v zahraničí. Vrcholným úspechom športovcov je účasť na olympijských hrách,“ uvádza radnica a ako pokračuje, športovec k dosiahnutiu svoj­ho úspechu ne­vyhnutne potre­buje aj tím odborníkov.

„Mesto Michalov­ce malo takýchto ús­pešných účastní­kov olympijských hi­er, ktorí si zas­lúžia zviditeľne­nie,“ konštatuje radnica a dodáva, že na základe uvedených skutočností by chcela zriadiť Pamätník olympionikov, ktorý má byť symbolickým prejavom vďaky.

Prispieva k rozvoju osobnosti

Ako ďalej zdôrazňuje mesto, šport prispieva k rozvoju osobnosti, upevňuje zdravie človeka, je prostriedkom boja proti rasizmu, drogám a netolerancii, zvyšuje národnú povedomie a vlastenectvo a je prostriedkom príjemného aktívneho aj pasívneho využitia voľného času.

„Mesto Michalovce sa snaží šport neustále rozvíjať, skvalitňovať a finančne podporovať jednotlivé športové odvetvia hlavne v mládežníckych kategóriách, ale aj po materiálnej technickej stránke,“ dodal magistrát.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM