Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Podujatia na prelome rokov: Kde to bude počas týždňa najviac žiť?

Chcete sa v novom týždni a v novom roku 2020 zabaviť? Vychutnajte si prelom rokov a niekoľko tohtotýždňových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku Podujatia na prelome rokov: Kde to bude počas týždňa najviac žiť?
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Vianočné stolovanie v minulosti a dnes

do 12. 1. 2020, Zemplínske múzeum v Michalovciach

Od 1. decembra si v múzeu môžete pozrieť výstavu venovanú vianočnému stolovaniu. Priestory kaštieľa sa zaplnia sviatočne prestretými stolmi, vianočnými dekoráciami a vôňou ihličia. Návštevníci sa budú môcť oboznámiť so stolovaním dedinčanov, šľachty i súčasnej doby. Výstava bude pre verejnosť prístupná do 12. 1. 2020 v priestoroch múzea, v čase otváracích hodín.

Súťaž vo vystreľovaní zátok

31. 12. 2019 o 12:00 hod., Michalovce

Tradičnou súťažou vo vystreľovaní zátok z fliaš šumivého vína odštartuje napoludnie silvestrovský program na michalovskom námestí. Každý súťažiaci si prinesie vlastnú fľašu.

Ľudia na toto podujatie chodia nielen súťažiť, ale aj povzbudzovať súťažiacich a popri tom sa zabaviť, pretože pri tejto akcii často vznikajú veľmi humorné situácie.

Silvestrovská vernisáž

31. 12. 2019 o 15: 00 hod. v priestoroch východného krídla Zemplínskeho múzea, Michalovce

Zemplínske múzeum v Michalovciach, kultúrne zariadenie Košického samosprávneho kraja, pozýva milovníkov výtvarného umenia na tradičnú Silvestrovskú vernisáž OD ONDAVY K UHU – Zemplínska krajina očami umelcov. Vernisáž výstavy sa uskutoční 31. decembra 2019 o 1500 hod. v priestoroch východného krídla hlavného kaštieľa, ktorý sa ako historický objekt po dlhodobej rozsiahlej rekonštrukcii predstaví v novom dôstojnom „šate“. Výstava potrvá do 22. januára 2020.

Károvaný Silvester

31. 12. 2019 o 15:00 hod., Cyrila a Metoda 13, Michalovce

Obleč sa do kociek a môžeš priniesť aj niečo pod zub :-) Tešia sa na teba saleziánky a animátori.

Silvester

31. 12. 2019 o 22:30 hod., Michalovce

Zažite Silvester 2019 a Oslavu štátnosti – 27. výročie priamo na michalovskom námestí. Od 22.30 hod. bude program spojený so zapálením vatry, pyromuzikálnym ohňostrojom a príhovorom primátora mesta. V programe vystúpi hudobná skupina Charakter.

Ľadové kráľovstvo 2

3. 1. 2020 o 15:30 hod., Kino Centrum, Michalovce

Prečo sa Elsa narodila s magickými schopnosťami? Odpoveď na túto otázku ju láka, zároveň však ohrozuje jej kráľovstvo. Spolu s Annou, Kristoffom, Olafom a Svenom sa vydávajú na pozoruhodnú a nebezpečnú cestu. Vo filme Ľadové kráľovstvo sa Elza obávala, či jej schopnosti nie sú pre svet príliš mocné a nebezpečné. V Ľadovom kráľovstve 2 musí dúfať, že sú dostatočné..

Koncert

3. 1. 2020 o 17:00 hod. portrétna sála, Zemplínske múzeum, Michalovce

Do nového roka 2020 vstúpime novoročným koncertom. Príďte sa započúvať do tónov vážnej hudby, ktoré vám iste pohladia dušu.

Šťastný Nový Rok

5. 1. 2020 o 17:45 hod., Kino Centrum, Michalovce

Vianočná romantická komédia v réžii Jakuba Kronera s výnimočným hereckým obsadením, natočená v zimnom prostredí Vysokých Tatier. Scenár filmu sa začína pár dní pred Vianocami a končí na Nový rok a cez množstvo komických, ale i romantických situácií ukazuje, že láska má veľa podôb, ale nakoniec si každého nájde.

Ak sa chystáte aj do múzea, pozrite si otváracie hodiny počas vianočných sviatkov.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zemplínske múzeum v Michalovciach: Otváracie hodiny počas vianočných sviatkov
1
Galéria
Zdroj: Zemplínske múzeum Michalovce

Hl. foto: archív

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM