Správy

Policajti si posvietili na vodičov a chodcov v Košickom kraji. Ako to dopadlo?

Na cestách opäť úradoval aj alkohol.

Ilustračný obrázok k článku Policajti si posvietili na vodičov a chodcov v Košickom kraji. Ako to dopadlo?
Zdroj: Polícia SR - Košický kraj

Polícia minulý týždeň zaznamenala na cestách v Košickom kraji 35 dopravných nehôd, pri ktorých sa ťažko zranilo sedem ľudí a ďalších 16 utrpelo ľahké zranenia. Alkohol asistoval pri piatich z nich. Dve dopravné nehody boli s účasťou chodca a tri s účasťou cyklistu.

Informovala o tom košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. Policajti minulý týždeň zaevidovali aj 54 opitých vodičov. Z toho 12 šoférov malo v dychu viac ako jedno promile alkoholu. Pokute sa však podľa hovorkyne nej nevyhli ani chodci, cyklisti či kolobežkári.

Nafúkali aj kolobežkári

Počas zvýšeného dohľadu nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky policajti zistili 1 556 priestupkov na úseku cestnej premávky. Takmer polovica z nich sa týkala rýchlej jazdy. „V blokovom konaní riešili aj 21 nediscipli­novaných chodcov, ktorí porušili pravidlá cestnej premávky. Pokute sa nevyhli ani 19 vodiči nemotorových vozidiel – cyklisti a kolobežkári, ktorí nafúkali,“ spresnila policajná hovorkyňa.

Mésarová pripomenula, že od začiatku tohto roka do konca augusta evidujú 39 dopravných nehôd s účasťou cyklistov a kolobežkárov. Prišla pri nich o život jedna osoba, 11 ľudí sa zranilo ťažko a 20 utrpelo ľahké zranenia. Z uvedeného počtu nehôd zavinili samotní cyklisti 31 dopravných nehôd.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM