Rôzne Rôzne

Popri Laborci chodíme často, ale čo tak skúsiť toto: Doprajte si zaujímavý zážitok

Kto by ho z okolitých miest a dedín nepoznal. Laborec poskytuje úžasný výhľad na okolie s panorámou Vihorlatských vrchov za chrbtom. Čo môžete zažiť?

Ilustračný obrázok k článku Popri Laborci chodíme často, ale čo tak skúsiť toto: Doprajte si zaujímavý zážitok
Zdroj: TASR

Je symbolom regiónu Zemplín, keďže je riekou, ktorá preteká takmer celým jeho územím. Meria 135,5 km a je ôsma najdlhšia rieka na Slovensku.

Čítajte tiež: Mesto iniciovalo kontrolu zariadenia Freedom: Radnica hovorí o zistení nesúladu

Zaujímavá turistika

Laborec ponúka podmienky nielen pre nenáročnú vodnú turistiku. Vodácky najzaujímavejší je úsek z Radvane nad Laborcom do Humenného a ďalej do Strážskeho. V blízkosti rieky pôsobí požičovňa lodí, ktorá organizuje výlety na rieke. Nad riekou Laborec sa týči aj veľa mostov. Pri jednom z nich začne zaujímavá turistika. Vďaka vlastným nohám sa môžete vydať popri rieke Laborec až do neďalekej obce.

Už 35. ročník akcie s jednou z najdlhších tradícií v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista (NM KST T) bude aj posledným letným podujatím v tomto roku. Šliapať sa začne od mosta na začiatku Kapušianskej ulice po udržiavanej (vykosenej) ľavobrežnej hrádzi. Niekoľkokilometrová pohodová chôdza povedie rovno na juh v smere toku rieky po skoro absolútnej rovine do obce Lastomír.

Trasa okolo Laborca

Podľa slov organizátorov budú môcť ľudia počas cesty obdivovať lány kŕmnej kukurice a počúvať šum vody žblnkotajúcej po roztrúsených skalách občas vykukujúcich z koryta rieky. Obec Lastomír, prvýkrát písomne spomínaná v roku 1288, bude jedným z cieľov túry. Pri moste v Lastomíre sa turisti zastavia pri vojnovom pamätníku s tankom.

Čítajte tiež: Pozrite si to v obrazoch: Päťdesiatka ľudí sa kúpala v chladnom Laborci

Podujatie s druhou najdlhšou históriou v najstaršom michalovskom Klube slovenských turistov Turista sa uskutoční v sobotu 10. septembra. Zraz účastníkov jubilejného podujatia bude o 10.20. hod na Kapušianskej ulici pri užhorodskom moste v Michalovciach. Odchod je naplánovaný na 10:30 hod. Bližšie informácie získate u A. Hasáka, predsedu KST T, 0908 027 603, 056/ 64 244 71, www.kst-turista.sk

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM