Od Vás

Posledný víkend v roku 2019: Užite si podujatia v Michalovciach

Začína sa posledný tohtoročný víkend v Michalovciach. Prinášame vám podujatia, s ktorými sa môžete pomaličky lúčiť so starým rokom.

Ilustračný obrázok k článku Posledný víkend v roku 2019: Užite si podujatia v Michalovciach
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Dáš pokoj, máš pokoj

27. 12. 2019 o 18:00 hod., Mestské kultúrne stredisko, Michalovce

MsKS Michalovce uvádza premiéru ochotníckeho Divadla pri Fontáne Dáš pokoj, máš pokoj. Celý rok sa tešíme na oddych a dovolenky. Chcete ísť k moru, alebo do hôr . Možností je tak veľa. Naši dovolenkári sa zbalili a vydali sa za dobrodružstvom. Netušia, že táto cesta bude výnimočná.

Vytrhne ich zo zabehaného stereotypu. Kto vie ako skočí ? Narazia na svoje dno? Vzdajú sa? Budeme im spoločne držať palce. Isté je, že na to budú spomínať celý život.

Krasokorčuliarska súťaž

28. 12. 2019, Zimný štadión, Michalovce

Na michalovskom zimnom štadióne sa 28. decembra uskutoční 1. ročník krasokorčuliarskej súťaže – Veľká cena mesta Michalovce. Príďte povzbudiť nádejných mladých krasokorčuliarov.

Na valaľe šumňe

28. 12. 2019 o 18:00 hod., Mestské kultúrne stredisko, Michalovce

Divadlo pri fontáne uvedie 28. decembra o 18.00 hod. derniéru predstavenia Na valaľe šumňe. Pásmo humorných scénok a piesní spája postava ráznej obyvateľky dediny pani Štachitkovej /Ľudmila Ďurčáková/. Pred vašimi očami budú defilovať scény zo života, ktoré pošteklia vaše bránice – súpis hospodárskych zvierat, ľúbostná scéna, rodinné výjavy, návšteva u doktorky, debata žien cestou z kostola…Atmosféru dotvoria krásne ľudové piesne.

Predstavenie pod vedením Jely Timkovej bolo naštudované na festival Mihaľovski deski na tribuňe v júni 2019 a úspešne reprízované na príležitostných podujatiach v obciach.

Hrajú: Ľudmila Ďurčáková, Monika Doričová, Viera Vallová, Jana Tomková, Gabriela Cenknerová, Lucia Kováčová, Ján Hlaváč, Damián Tüdöš, Cyril Ciganoc, Michal Romančák.

Amundsen

29. 12. 2019 o 19:45 hod., Kino Centrum, Michalovce

Posledný Viging. Muž, ktorý nevedel byť druhý. Aj takto býva označovaný Roald Amundsen, dobrodruh, ktorý zapĺňal prázdne miesta na mape sveta, ako prvý dobyl južný pól a dosiahol obidva póly zemegule. Aký ale v skutočnosti bol tento slávny Nór?

Celovečerná snímka Amundsen zachytáva nielen jeho neuveriteľné výpravy do nepreskúmaných ľadových pustatín či polárne lety vzducholoďou, ale odhaľuje aj súkromie a kontroverznú osobnosť legendárneho objaviteľa vrátane menej známych skutočností, ako bol jeho vzťah s bratom alebo milostné aféry.

Vo videu nižšie vianočná atmosféra na michalovskom námestí.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM