Správy

Psičkári vo Veľkých Kapušanoch majú dôvod na radosť, mesto zriadilo výbeh pre psov

Majiteľov psov v meste pribúda, samospráva im chce vychádzať v ústrety.

Ilustračný obrázok k článku Psičkári vo Veľkých Kapušanoch majú dôvod na radosť, mesto zriadilo výbeh pre psov
Zdroj: TASR

Majitelia psov môžu od pondelka (17.8.) využívať prvý mestský výbeh. Ako povedal zástupca primátora Ferenc Boczán, snažia sa tak uspokojiť potreby narastajúceho počtu psičkárov v meste.

„Čím ďalej máme v meste viac psičkárov. Stúpa ich počet a aj ich nároky,“ dodal.

Keďže je voľný pohyb psov na celom území mesta obmedzený, samospráva podľa neho registrovala žiadosti majiteľov psov o zriadenie výbehu už v minulosti.

Priestor, ktorý približne 400 psičkárom na tento účel v pondelok oficiálne odovzdali do užívania, sa nachádza na Sídlisku P. O. Hviezdoslava. Výber miesta podľa Boczána súvisel s tým, že ide o pozemok vo vlastníctve mesta.

„Vytvorili sme tam svojpomocne, za pomoci technických služieb mesta, niekoľko prekážkových prvkov,“ doplnil s tým, že mesto financovalo len oplotenie areálu.

Na úrad aj so psíkom

Samospráva pripravila pre psov a ich majiteľov. Pri návšteve mestského úradu môžu od minulého týždňa svojho štvornohého miláčika nechať čakať na vyhradenom mieste v chládku, s prístupom k čerstvej vode.

Nápad zriadiť pri vstupe do budovy mestského úradu oddychové miesto pre psov prišiel podľa Boczána od primátora.

„V týchto horúčavách nie je vonku v meste, na rozhorúčených betónových plochách nepríjemne len ľuďom, ale aj ich miláčikom. Vyšli sme preto psičkárom, ktorí si k nám prídu vybavovať veci, v ústrety, aby si mohli nechať svojho psa v chládku a pohodlí,“ uzavrel.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM