VOCH Správy

Rezort obrany upozorňuje: Pohyb vojenskej techniky sa týka aj nášho mesta

Vojenské presuny budú aj v Michalovciach. S technikou sa môže verejnosť stretnúť aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Rezort obrany upozorňuje: Pohyb vojenskej techniky sa týka aj nášho mesta
Zdroj: TASR/AP

Ministerstvo obrany (MO) SR upozorňuje na 46 plánovaných cestných presunov zahraničných spojeneckých ozbrojených síl v období od 14. do 20. februára. Informuje hovorkyňa MO SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

Cestné presuny

Rezort obrany zdôrazňuje, že tranzity bol riadne schválené v zmysle opatrenia Úradu verejného zdravotníctva SR. Uskutočnia sa aj cestné presuny techniky Ozbrojených síl (OS) SR v rámci Slovenska, a to na trasách Hlohovec – Sereď, Prešov – Trebišov a späť, Kolíňanský Vrch – Nitra, Nitra – Levice a späť, Sereď – Lešť a späť, Lešť – Hlohovec a späť, Trebišov – Moldava nad Bodvou, Moldava nad Bodvou – Prešov. Taktiež na trasách Nemšová – Trebišov a späť, Zvolen – Sliač a späť, Poprad – Záhorie, Zvolen – Poprad a späť, Poprad – Prešov, Sliač – Nitra, Prešov – Michalovce, Veľká Ida – Zvolen, Záhorie – Nemšová, Michalovce – Trebišov, Michalovce – Nemšová a späť.

Vojenská technika

S vojenskou technikou sa môže verejnosť stretnúť aj na trasách Poprad – Veľká Ida, Nemšová – Poprad a späť, Trebišov – Poprad, Martin – Voderady a späť, Zvolen – Nemšová a späť, Močiar – Nemšová a späť, Mierovo – Nemšová, Nemšová – Žilina, Martin – Zemianske Kostoľany a späť, Žilina – Martin, Sliač – Nemšová, Martin – Ružomberok, Ružomberok – Liptovský Mikuláš, Liptovský Mikuláš – Nemšová, Nitra – Zvolen.

Rovnako aj v lokalitách Zvolen – Mierovo, Zvolen – Zemianske Kostoľany a späť, Michalovce – Trenčín a späť, Zemianske Kostoľany – Rožňava a späť, Sliač – Trenčín a späť, Zemianske Kostoľany – Topoľčany a späť, Trenčín – Záhorie, Zemianske Kostoľany – Trebišov, Záhorie – Ruskov a tiež v rámci Michaloviec a Martina.

Plánované sú aj železničné presuny techniky OS SR počas budúceho týždňa. Budú sa konať na trasách Prešov – Zemianske Kostoľany, Michalovce – Sása-Pliešovce a Trebišov – Sása-Pliešovce.

ilustračné foto

Prečítajte si aj:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM