Rôzne

Rok od vraždy Jána a Martiny: Michalovce zažili ďalšie zhromaždenie, FOTO

V Michalovciach bolo ďalšie zhromaždenie, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko. Konalo sa pri príležitosti 1. výročia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Ilustračný obrázok k článku Rok od vraždy Jána a Martiny: Michalovce zažili ďalšie zhromaždenie, FOTO
11
Galéria
Zdroj: Milan Kaplan

Štvrtok 21. februára sa stal tým dňom, kedy sa uskutočnili v rôznych mestách našej krajiny a aj v zahraničí ďalšie občianske zhromaždenia, ktoré zvolala iniciatíva Za slušné Slovensko.

„Vo štvrtok 21. februára 2019 uplynul rok od chladnokrvnej vraždy Jána a Martiny. Vraždy, ktorá navždy zmenila naše životy, vraždy, ktorá zmenila Slovensko. Už rok sa stretávame na námestiach, voláme po slušnosti a spravodlivosti. Vytváreme spoločenstvo, ktoré žiada novú kultúru spravovania vecí verejných, chce slušnosť, nie aroganciu a nenávisť, volá po pravde a spravodlivosti namiesto klamstva a bezbrehého populizmu," uviedli organizátori zhromaždení ešte pred ich konaním.

Aj v Michalovciach

Tie sa konali v rôznych slovenských a aj zahraničných mestách a výnimkou neboli ani Michalovce. Zhromaždenie sa uskutočnilo v našom meste na Námestí slobody priamo pred budovou Okresného úradu.

Začalo sa približne o 17:00 hod. V dave bolo možné vidieť všetky vekové generácie, nechýbala mládež, stredná generácia, ale ani dôchodcovia. Akcia v Michalovciach prebehla pokojne.

„Zorganizovali sme túto spomienkovú udalosť ako prejav toho, že sme ani po roku nezabudli a preto, že vnímame osud Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej ako odkaz pre nás občanov, že za pravdu, spravodlivosť a skutočné hodnoty sa vždy treba postaviť a to aj napriek osobným stratám,“ vyjadril sa spoluorganizátor michalovského zhromaždenia Milan Kaplan.

Pamätná tabuľa

Na pamiatku Jána a Martiny sa vďaka umelcovi Petrovi Králikovi podarilo zhotoviť pamätnú tabuľu, ktorá bude umiestnená v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach.

„Aj takto chcem v mene organizátorov pánovi Králikovi za jeho nezištný prínos poďakovať a tiež v neposlednom rade všetkým ľuďom, ktorí prišli na spomienkovú udalosť vyjadriť svoju spolupatričnosť,“ povedal M. Kaplan.

Viac si už môžete pozrieť vo fotogalérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia

FOTOGALÉRIA: Pozrite si snímky zo zhromaždenia v Michalovciach
11
Galéria
Zdroj: Milan Kaplan
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM