Rozbalili to naplno: Títo kuchári z Michaloviec sa stali najlepšími na Zemplíne!
Kuchári, za ktorých sa naozaj nemusíme hanbiť! Na súťaži Kuchár Zemplína 2013 bodovali hneď viacerí účastníci z Michaloviec, ktorí to s vareškou naozaj vedia. Toto sú oni...
Hotel Mousson**** v spolupráci so Strednou odbornou školou obchodu a služieb Michalovce, Tatranským a Košickým klubom Slovenského zväzu kuchárov a cukrárov zorganizoval 15. novembra 2013 1. Jesennú gastronomickú výstavu, ktorej súčasťou bola aj súťaž Kuchár Zemplína 2013.
Súťažilo sa v dvoch kategóriách
Do súťaže sa mohli zapojiť Juniori – žiaci stredných hotelových a odborných škôl a Seniori – profesionálni kuchári z hotelových a reštauračných zariadení. Na priebeh celej súťaže dohliadala hodnotiaca komisia, ktorá hodnotila predovšetkým chuť jedla, kreativitu, ekonomiku a hospodárnosť, správnosť technologických postupov, ako aj hygienu, predprípravu pracoviska a kalkuláciu.
Prvenstvo patrí Michalovčanom
V kategórií Junior sa na všetkých troch miestach umiestnili študenti SOŠOaS Michalovce. Prvú priečku obsadili Tomáš Seman a Kristián Bunkin. Na druhom mieste sa umiestnili Martin Petrík a Šimon Gombita. A tretie, bronzové, miesto získal Jozef Kalej.
V seniorskej kategórií na prvom mieste bododal Lukáš Lukáč, ktorý svoje kuchárske umenie predvádza v Hotel Mousson**** Michalovce. Na treťom mieste zaujal Patrik Juraško, ktorý pôsobí v spoločnosti Clavier s.r.o., Michalovce.
Všetci súťažiaci predviedli to najlepšie zo svojho kuchárskeho umenia, aby čo najlepšie obstáli v silnej konkurencii. Keďže toto pilotné podujatie sa stretlo s veľkou odozvou, určite sa môžeme tešiť na ďalší ročník
Foto: ilustračné
Zdroj: gastroweb.sk