Šport

Súboj slovenského a španielskeho majstra slovami michalovského trénera: Toto som ešte nezažil, FOTO

Michalovské hádzanarky Iuventy bojovali so španielskym šampiónom. Čo najviac prekvapilo trénera Iuventy?

Ilustračný obrázok k článku Súboj slovenského a španielskeho majstra slovami michalovského trénera: Toto som ešte nezažil, FOTO
Zdroj: TASR

V nedeľňajšom 1. zápase 3. kola Pohára EHF v súboji dvoch úradujúcich šampiónov zvíťazili hádzanárky Iuventy Michelovce nad španielskym Balonmano Bera Bera z baskického San Sebastianu 34:29.

Pokutové hody

Súboj slovenského a španielskeho majstra bol v prvom polčas vyrovnaný. Aj keď domáce hráčky viackrát viedli rozdielom dvoch alebo troch gólov, dlho sa aj vinou viacerých pokutových hodov proti nim, nedokázali gólovo odtrhnúť. V 9. minúte dala Veronika Habánková na 7:4, no o tri minúty španielska reprezentantka Pinedo vyrovnávala na 8:8. V 14. minúte dávala Mária Holešová opäť na rozdiel troch gólov (11:8), no v 21. minúte bolo opäť vyrovnané, keď po šiestom pokutovom hode španielskeho majstra vyrovnávala Martinez na 12:12.

Vzápätí síce Julie Kučerová poslala Iuventu do vedenia, no španielsky tím odpovedal dvoma gólmi a v 24. minúte po prvýkrát v zápase viedol (13:14). Vedenie si Balonmano udržiavalo aj na začiatku 29. minúty, kedy po ôsmom! pokutovom hode skórovala Martinez. Iuvente ale vyšiel záver prvého dejstva, keď Holešová aj napriek oslabeniu vyrovnávala na polčasových 17:17.

„Zápas sme začali koncentrovane, viackrát sme viedli rozdielom niekoľkých gólov. Trošku nás z miery vyviedli pokutové hody súpera, osem sedmičiek za polčas som ešte nezažil,“ povedal František Urban, tréner Iuventy.

V druhom dejstve sa opäť zo začiatku súperi ťahali o každý jeden gól. Hostky síce v 35. minúte po ďalšej sedmičke Pinedo viedli (18:20), no v 39. minúte Fiľková – Trehubová vyrovnávala (21:21) a Iuventa od tej doby už neprehrávala. V bráne sa totiž chytila Raquel Alvarez Lafuente, ktorá proti svojim krajankám vytiahla niekoľko výborných zákrokov. Aj vďaka jej zákrokom Iuventa v 46. minúte viedla po ďalšom góle Fiľkovej – Trehubovej trojgólovým rozdielom (25:22) a kráčala tak k dôležitému víťazstvu.

Odveta bola ťažká

Vzápätí síce španielky znížili na 25:24, no to bol ich posledný odpor v zápase. Vôbec im totiž nevyšiel jeho záver, keď predčasnou streľbou umožňovali domácim presadzovať sa ich najsilnejšou zbraňou, rýchlym protiútokom. Po jednom y nich v 57. minúte viedli gólom Sofie Nagyovej už 31:26 a lavička hostí reagovala oddychovým časom. Ten nepomohol, keďže Iuventa už bola na koni a po dvoch fantastických zákrokoch Raquel Alvarez Lafuente v samom závere zvíťazila 34:29. „V druhom polčase nám konečne začala fungovať obrana, čo asi rozhodlo. Vyhrali sme síce o päť gólov, no odveta bude určite ťažká. Chceme však postúpiť ďalej.“

Môže vás zaujímať:

Michalovskí kicboxeri vybojovali vyše 10 medailí: Tvrdé VIDEO priamo zo zápasu ako dôkaz

Michalovce zdolali v zápase jesene českého majstra: Hráčky IUVENTY idú na plný plyn

Michalovský futbalista v ankete Hráča mesiaca: Stanislav Danka môžete podporiť v hlasovaní

Hráčky Iuventy zvíťazili nad španielskym šampiónom
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM