Správy

Super správy! Náš okres s celým krajom nemá ani jeden nový koronavírus prípad

Na Slovensku pribudlo 7 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov. V našom okrese Michalovce žiaden.

Ilustračný obrázok k článku Super správy! Náš okres s celým krajom nemá ani jeden nový koronavírus prípad
Foto: Veronika Ondo Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Na Slovensku za nedeľu (25. 7.) pribudlo 7 pozitívne testovaných ľudí formou RT-PCR testov a 11 pozitívne testovaných antigénnymi testami. Podľa Ministerstva zdravotníctva SR bolo ukončených 1 432 RT-PCR vyšetrení a 4 079 antigénnych testov.

Celý kraj s nulou

Najviac pozitívne testovaných RT-PCR testami bolo v Bratislavskom kraji (4), nasleduje Žilinský (2), Nitriansky (1), Košický (-), Prešovský (-), Banskobystrický (-), Trenčiansky (-) a Trnavský (-). Sú medzi nimi 2 muži a 5 žien.

Ani jeden okres v Košickom kraji nezaznamenal nový pozitívny prípad. Teda aj náš okres Michalovce má NULU.

Info o očkovaní a korone

Delta

Za posledný týždeň je počet pozitívne testovaných na delta variant 72 vzoriek z celkového počtu 181 sekvenovaných vzoriek. Predstavuje to 39,8% zastúpenie. Informuje o tom Ministerstvo zdravotníctva SR na sociálnej sieti.

Počet hospitalizovaných sa nezmenil. V nemocniciach je hospitalizovaných 80 pacientov, z nich potvrdené ochorenie má 44 ľudí. Na JIS sú 4 pacienti, podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje 6 osôb. Celkový počet neaktívnych prípadov je 717 408.

„Našťastie, počet potvrdených obetí na pľúcnu formu COVID-19 nevzrástol. Celkový počet obetí je tak stále 12 534.Celkový počet zaočkovaných osôb prvou dávkou vakcíny je 2 235 572 za predchádzajúci deň pribudlo 614 očkovaných,“ zverejnilo ministerstvo. Druhú dávku vakcíny už dostalo 1 922 723 ľudí, uplynulý deň sa zaočkovalo 1 738 ľudí.

ilustračné foto

Viac správ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM