Rôzne

V centre Michaloviec sa predvedú mäsiari: Zažite zabíjačku v tradičnom štýle

Zabíjačka sa v domácnostiach robí oveľa zriedkavejšie ako v minulosti. No zažiť ju už môžete onedlho v centre Michaloviec. Čo ľudí čaká?

Ilustračný obrázok k článku V centre Michaloviec sa predvedú mäsiari: Zažite zabíjačku v tradičnom štýle
Zdroj: TASR

V Michalovciach sa už v piatok 9. decembra o 8:00 uskutoční pri Tržnici tradičná zabíjačka. Bude súčasťou programu vianočných trhov. Čo nás čaká?

Mäsiari v akcii

Načerpať predsviatočnú náladu v našom meste môžete už v piatok a v sobotu v desiatkach stánkov i v umeleckej uličke počas vianočného jarmoku. Jeho súčasťou bude aj tradičná zabíjačka.

Zabíjačku pred očami divákov predvedú mäsiari s pomocníkmi, ktorí najprv srsť opália horákom až do čierna, potom na prasa ešte nakladú slamu a podpáliu ju. Kožu potom polejú vodou a ostrými nožmi zuhoľnatenú srsť a povrch kože oškrabú do zlatista. „Na zabíjačke bude pracovať šesť mäsiarov a pomocníkov,“ povedala pre spravodajský portál Michalovce 24 hovorkyňa michalovskej radnice Iveta Palečková.

So všetkým, čo k nej patrí

Ako dodali z michalovského magistrátu, zabíjačku robia pre verejnosť a špeciálne pre detičky, ktoré nemajú možnosť spoznať tieto kedysi také typické zvyky. „Preto budeme robiť ukážkovú zabíjačku so všetkým, čo k nej patrí, aj keď nám zákon neumožňuje podávanie výrobkov verejnosti,“ doplnila I. Palečková. Zisťovali sme aj, odkiaľ bude pochádzať prasiatko. „Prasiatko budeme mať z registrovaného chovu v Pozdišovciach,“ dodala na záver hovorkyňa mestského úradu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM