Zuzana Ročeňová Rôzne

V meste sa budú elektronicky testovať žiaci, jedna zo škôl sa vybaví najmodernejšou technikou!

Základná škola na Komenského ulici bola úspešná pri výbere národného projektu financovaného Európskou úniou. Cieľom je moderné testovanie vedomosti a zručnosti žiakov michalovských škôl a zemplínskeho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku V meste sa budú elektronicky testovať žiaci, jedna zo škôl sa vybaví najmodernejšou technikou!
Foto: Webnoviny -

IV. ZŠ na Komenského ulici zrealizuje projekt, financovaný Európskou úniou pod názvom „Zvyšovanie kvality vzdelávania na základných a stredných školách s využitím elektronického vzdelávania“, v spolupráci s Národným ústavom certifikovaného merania vzdelávania.

Vzdelávať sa budú žiaci aj učitelia

„Na Slovensku sa vytvorí 30 regionálnych kontaktných centier, a jedno z nich bude na našej škole. Toto centrum bude slúžiť pre žiakov michalovských škôl a zemplínskeho regiónu. Cieľom projektu je zavádzanie elektronického testovania na monitorovanie vedomostí, zručností a kľúčových kompetencií žiakov, sledovanie trendov kvality škôl,“ uviedol Jaroslav Semko, zástupca IV. ZŠ na Komenského ulici.

Projekt má slúžiť najmä na elektronické testovanie žiakov regiónu, na bezplatné vzdelávanie učiteľov v tvorbe moderných elektronických testov a úloh i zaškoľovanie učiteľov na IKT online testovanie.

Najmodernejšia technika

Primerané technické zázemie je nevyhnutnou súčasťou realizácie národného projektu so zameraním na elektronické testovanie. Regionálne kontaktné centrum projektu na ZŠ, Komenského 1 v Michalovciach, sa preto vybaví najmodernejšou technikou.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM