Kultúra

V Michalovciach môžete zažiť zaujímavú silvestrovskú tradíciu: Pridáte sa?

Už viete, čo budete robiť ráno na Silvestra? Prinášame vám informácie o zaujímavej michalovskej tradícii.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach môžete zažiť zaujímavú silvestrovskú tradíciu: Pridáte sa?
Zdroj: Dnes24.sk

Zemplínske osvetové stredisko si posledný deň v roku pripravilo pre priaznivcov umenia Silvestrovskú vernisáž, ktorá sa začne 31. januára 2018 o 10. hodine ráno. V Michalovciach má dlhoročnú tradíciu v Zemplínskom múzeu, avšak kaštieľ prechádza rozsiahlou rekonštrukciou.

Vernisáž v galérii

Už desiatky rokov majú Michalovčania, prípadne návštevníci nášho mesta, možnosť začať Silvester kvalitným kultúrnym podujatím. Tá potom ľudí sprevádza až k rozlúčke so starým a k zvítaniu sa s novým rokom.

Tradičné silvestrovské vernisáže sa už po niekoľkykrát presunú pre rekonštrukciu múzea do Zemplínskeho osvetového strediska v Michalovciach. Tradícia Silvestrovských vernisáží postupne získala na prestíži. Ambíciou pracovníkov Zemplínskeho múzea je minimálne uchovať tento status a neustále ponúkať kultúrnej verejnosti to najlepšie z oblasti umenia.

Jozef Saloň

Výstava bude tentokrát venovaná Jozefovi Saloňovi a jeho nedožitým deväťdesiatim narodeninám. Za jeho menom sa skrývajú desiatky rokov výtvarnej tvorby, reštaurátorskej práce i pedagogickej činnosti.

Bol jedným zo zakladajúcich pracovníkov múzea. Stál pri zrode bývalých stálych expozícií od výtvarných návrhov po samotnú realizáciu. V novembri tohto roku by sa dožil 90 rokov. Bol neúnavný organizátor výtvarného života v meste.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Kým príde Silvester, čakajú nás ešte Vianoce. Pre navodenie vianočnej nálady pripájame fotogalériu s aktuálnou vianočnou výzdobou v Michalovciach.

FOTOGALÉRIA: Vychutnajte si michalovské námestie odeté do vianočného šatu
12
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM