Rôzne Rôzne

V Michalovciach sa diali kúsky: Programovanie robotickej stavebnice a nielen to

V známej michalovskej škole sa cez leto nenudili. V jej priestoroch sa stvárali všakovaké zaujímavé kúsky. Vo veľkom sa programovalo a nielen to.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sa diali kúsky: Programovanie robotickej stavebnice a nielen to
Zdroj: Gymnázium P. Horova v Mi

Školskú bránu totiž otvorili v lete pre milovníkov IT oblasti. V michalovskej škole pripravili tábor, v ktorom rozvíjali nadané deti svoje technické zručnosti.

Čítajte tiež: FOTO z prvého dňa na michalovskom gymnáziu: Noví prváci sa najviac tešia na nové ženy a ešte niečo… :)

Programovacie novinky

V Gymnáziu Pavla Horova už po štvrtýkrát organizovali denný IT tábor pre deti zo základných škôl. Uskutočnil sa na sklonku prázdninového leta. „S prípravou sme začali už v máji, kedže sme chceli prísť s novými aktivitami pre deti. Cez webovú stránku školy sa na náš tábor prihlásilo 60 detí, o ktoré sa staralo 25 animátorov – žiakov nášho gymnázia,“ informovala pedagogička z gymnázia Mária Spišáková.

Čítajte tiež: Chvíle, keď na gymnázium v Michalovciach vkročil prezident: Kisku čakal dav študentov, nechýbali ani tľapnutia rúk

Doplnila, že deti boli rozdelené do skupín a bol pre nich pripravený presný rozvrh aktivít, takže mali čas vyplnený od 8.00 do 15.30. Najstaršia skupina sa okrem iných aktivít venovala programovaniu stavebnicovej dosky Arduino a programovaniu v jazyku Python, čo zaviedli ako novinky.

IT správy

Ako informovali z gymnázia, pre všetky deti boli v programe zaradené tieto aktivity: programovanie robotickej stavebnice NXT Lego, programovanie v Scratch-i a programovanie aplikácií na mobilné platformy Android a iOS.

„Deti natáčali animované videá pomocou tabletov, strihali zvuk a programovali programovacie autíčka Pro-bot,“ dodala M. Spišáková. Počas tábora robili pokusy z fyziky a chémie a pozorovali preparáty pod mikroskopom v laboratóriách fyziky, chémie a biológie.„Na rozptýlenie boli do programu zaradené aj outdoorové aktivity, ako pohyb podľa GPS súradníc, maľovanie tričiek, kurz prvej pomoci, futbal a ping-pong,“ prezradili pedagógovia. Navyše, počas celého IT tábora redaktori z radov detí natáčali IT správy, ktoré sú publikované na internetovej stránke školy.

Môže vás zaujímať:

Exotika v základnej škole: Aha, ako deti pózovali s pytónom!

Na michalovskom gymnáziu drali lavice známe mená: Študoval na ňom Ander z Košíc aj známy moderátor Junior

OBRAZOM: Na michalovskom gymnáziu realizovali naozaj zaujímavé kúsky
9
Galéria
Zdroj: Gymnázium P. Horova v Mi
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM