Správy

V Michalovciach sme si pripomenuli zhromaždenia za Jána a Martinu

Za Slušné Slovensko pripomína výročie vraždy Jána a Martiny. V Michalovciach sme si spomenuli na zhromaždenia.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach sme si pripomenuli zhromaždenia za Jána a Martinu
10
Galéria
Zdroj: TASR

Odkaz Jána a Martiny, ako aj mnohých ľudí, ktorí stáli na námestiach je podľa iniciatívy Za slušné Slovensko aj odkazom proti hrubosti, agresivite a násiliu.

„Vnímame vážnosť pandemickej situácie a zhromaždenia preto organizovať nebudeme. Pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej si 21. 2. 2022 uctíme individuálne na miestach, kde sme sa v rokoch 2018 až 2020 stretávali,“ zverejnila iniciatíva na svojom webe.

Vašou tichou prítomnosťou, zapálením sviečok či položením kvetov, môžete vyjadriť aj jasný postoj proti verbálnej hrubosti, agresivite a násiliu. Rovnaký postoj môže v pondelok vyjadriť každý z vás v ktoromkoľvek meste či obci na Slovensku.

Ľudia na námestí

Pred štyrmi rokmi vyšli mnohí na námestie plní hnevu, frustrácie a smútku. Vražda novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej zatriasla krajinou a otvorila mnohé otázky o stave našej krajiny.

Podľa iniciatívy Za slušné Slovensko sa uskutočnilo viac než tristo zhromaždení po celom Slovensku a všetky boli pokojné a bezpečné. Ďalšie roky zhromaždenia pokračovali. Aj v Michalovciach.

Prečítajte si aj:

Spomienka

Pri príležitosti výročia brutálnej vraždy sa uskutočnilo v Michalovciach už viackráť zhromaždenie, ktoré organizovali občianske iniciatívy.

Počas zhromaždenia sa prihovorili verejnosti organizátori aj ďalší zástupcovia.

Pozrite si archívne zábery zo zhromaždenia.

Z nášho okolia

Archívne zábery zo zhromaždenia v Michalovciach
10
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM