Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

V Michalovciach strhlo pozornosť parádne auto: Rolls-Royce, ktorý vlastnil vynálezca farebného televízora!

Strhlo na seba pozornosť. V Michalovciach ste mohli na vlastné oči uzrieť niekoľko metrový Rolls-Royce, ktorý vlastnil aj vynálezca farebného televízora.

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach strhlo pozornosť parádne auto: Rolls-Royce, ktorý vlastnil vynálezca farebného televízora!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach sa pred budovou Veľkej pošty zišlo niekoľko vzácnych a raritných kúskov áut z celého sveta. O pozornosť medzi ľuďmi sa postaral aj krásavec značky Rolls-Royce.

Auto s bohatou históriou

Rolls-Royce Phantom I. 78 TC spider pútal pozornosť nie iba svojimi rozmermi, ale aj históriou. Spomíný Rolls-Royce je významný tým, že ho vlastnil lekár, ktorý vynašiel probiotiká v súvislosti s liekmi na črevné choroby. „Bol natoľko šikovný, že tento liek začal nielen vyrábať, ale aj predávať,“ priblížil históriu svojho vozidla jeho súčasný majiteľ Oto Melcer. „Doktor si objednal toto vozidlo, ktoré je svojho druhu jediný originál bez predného skla.“ Auto bolo vyrobené v roku 1914, teda dnes má už 102 rokov.

Majiteľa sme sa aj opýtali, ako sa k takému vzácnemu kúsku dostal. „Keďže som vlastnil už predtým jedno vozidlo rovnakej značky, cez internet som sa postupne dopátral k tomuto.“ Dostal sa ku kontaktu na pána, ktorý vlastnil vozidlo, aké chcel mať. „V tom čase mal jeho majiteľ 91 rokov,“ priblížil situáciu okolo predaja. Za vysnívaným kúskom cestoval až do New Yorku, kde sa dozvedel, že aktuálny majiteľ vozidla vymyslel farebný televízor!

Dohodli sme sa, že to auto budem mať ja, ale chcel ho mať doma, dokedy žije,“ vysvetlil nám pán Melcer. Asi o dva roky jeho majiteľ zomrel a pánu Melcerovi zavolala vdova, aby si pre auto prišiel.

Zlato v rukách

Po tom, ako ho Melcer získal, mu volali aj z francúzskej asociácie.„Doz­vedeli sa, že som jeho novým majiteľom a vraveli mi, aké zlato mám v rukách,“ spomínal si na prvé gratulácie priamo od Francúzov Oto Melcer. Hrdý majiteľ prezradil, že auto nemá problém ani s dhými trasami.

„Má prívlastok najlepšie auto na svete a tento prívlastok získalo v rokoch, keď vzniklo, na základe testovacích jázd,“ objasnil O. Melcer. Aj keď nám jeho cenu majiteľ neprezradil, predsa len čosi naznačil. „Bavíme sa o niekoľkých miliónoch.“ S takýmto pokladom chodieva na zrazy aj mimo Michaloviec. A jeho štvorkolesovým krásavcom sa nebojí šoférovať ani ďalej za hranice.

Môže vás zaujímať:

Ivan Jakeš (41) historicky najúspešnejší Slovák na Dakare: Vlk samotár motozrazy neobľubuje, FOTO

FOTOGALÉRIA: Horúčavy zasiahli michalovské námestie v plnej sile

Historický rolls-royce v Michalovciach
1
Galéria
V meste ste mohli obdivovať v minulosti aj krásny roll-royce
10
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM