Krimi

V Michalovciach vodič BMW prekročil rýchlosť o 52 km/h: Policajtom chcel ujsť, HAVAROVAL!

Prekročenie rýchlosti o 52 km/h, snaha o útek, náraz do stromu a na záver... Policajti sa nestačili diviť!

Ilustračný obrázok k článku V Michalovciach vodič BMW prekročil rýchlosť o 52 km/h: Policajtom chcel ujsť, HAVAROVAL!
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Košický kraj

V pondelok 6. mája v Michalovciach uháňal vodič na BMW v smere od kruhového objazdu na ul. Vinianska cesta na ulicu Nad Laborcom rýchlosťou 102 km/h, čiže rýchlosťou o 52 km/h vyššou, ako je v tomto úseku povolená.

Náraz do stromu

Informuje o tom košická polícia na sociálnej sieti s tým, že keď ho hliadka chcela zastaviť, vodič na znamenie na zastavenie nereagoval, začal unikať vysokou rýchlosťou, smer jazdy zmenil na ulicu Nad Laborcom, potom na Konečnú ulicu a nakoniec na Kukučínovu ulicu, kde však už vedenie vozidla vo veľkej rýchlosti nezvládol a narazil do stromu.

Žiadny neznámy kvietok

Z auta vyšiel „po svojich“, vzal nohy na plecia a dal sa na útek. „Ďaleko však neušiel, na Kukučínovej ulici ho policajti dolapili. Počas vykonávania potrebných úkonov však policajti zistili, že toto nie je „neznámy kvietok“. Tento vodič je totiž nevodič. Nemá vodičské oprávnenie a navyše už ho raz policajti jazdiť bez „vodičáku“ chytili, a preto má až do marca 2027 uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá,“ uviedla ďalej polícia.

Zubami-nechtami

Zadržaniu sa mal tento „nevodič“ brániť podľa nej zubami-nechtami, kládol aktívny odpor, nespolupracoval a nerešpektoval výzvy mužov zákona. „Chtiac-nechtiac však aj tak skončil v cele policajného zaistenia a poverený príslušník michalovského okresného dopravného inšpektorátu ho obvinil z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. Vodičovi tak v prípade dokázania viny hrozia až 2 roky za mrežami,“ ozrejmila polícia.

„Dva roky za mrežami je však nič v porovnaní s nešťastím, ku ktorému konaním tohto nezodpovedného nevodiča mohlo dôjsť. Išlo totiž o úsek, kde je veľká koncentrácia osôb – detí, mamičiek s kočíkmi či cyklistov. Bolo iba šťastím, že nedošlo k úplne zbytočnej tragédii,“ doplnila polícia.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM