Rôzne

V okrese Michalovce si treba dať opäť bacha: Hrozia búrky, krupobitie aj intenzívne lejaky

Michalovský okres varujú pred búrkami, krupobitím a aj pred intenzívnymi lejakmi. V ktorých hodinách si treba dnes dať bacha?

Ilustračný obrázok k článku V okrese Michalovce si treba dať opäť bacha: Hrozia búrky, krupobitie aj intenzívne lejaky
Zdroj: TASR

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) vydal na svojom portáli shmu.sk pre náš okres ďalšiu výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Platí na stredu 29. mája od 10:00 do 21:00 hodiny.

„V okrese Michalovce je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity. S búrkami môžu byť spojené krátkodobé ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 18 – 23 m/s (65 – 85 km/h),“ uvádzajú meteorológovia. :

Podľa ich ďalších slov intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

„Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ doplnili odborníci SHMÚ.

Pre Michalovský okres však platí do 31. 5.2019 12:00 hod aj výstraha 1. stupňa pred povodňou. „Na tokoch budú pretrvávať vysoké vodné stavy zodpovedajúce stupňom povodňovej aktivity. Vývoj hydrologickej situácie bude priebežne aktualizovaný,“ upozorňuje SHMÚ.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Michaloviec a okolia.

Foto: ilustračné

Vo videu nižšie si pozrite tradičný máj na michalovskom námestí.

Video: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM