Veronika Ondo-Cholewová Samospráva

V Sobranciach chcú pre svoju nemocnicu získať novinky

Mesto Sobrance chce pre svoju regionálnu nemocnicu s poliklinikou (RNsP) získať nové diagnostické prístroje.

Ilustračný obrázok k článku V Sobranciach chcú pre svoju nemocnicu získať novinky
Zdroj: TASR

Zámeru má pomôcť účasť v medzinárodnom projekte, do ktorého mesto vstúpi s ukrajinským partnerom z Veľkého Berezného. Pre potvrdil tamojší primátor Pavol Džurina.

Získať prostriedky

„Je to možnosť získať prostriedky pre našu regionálnu nemocnicu na vybavenie novými medicínskymi prístrojmi,“ povedal Džurina k medzinárodnému projektu s tým, že vybavenie nemocnice, ktorej zriaďovateľom je nezisková organizácia so 100-percentnou účasťou mesta, nepatrí medzi najmodernejšie.

Výška dotácie má pritom pre každého z partnerov predstavovať milión eur.

„Momentálne robíme prieskum, čo je najnutnejšie pre našu nemocnicu nakúpiť,“ vyjadril sa k zariadeniu, ktoré by mohla RNsP v rámci projektu nadobudnúť. Konečné rozhodnutie, o aké medicínske prístroje pôjde, vzíde podľa neho z rozhodnutia vedúcich pracovníkov zdravotníckeho zariadenia.

Dlhodobo chorí

Ako tiež uviedol, mesto bude v projekte lídrom, rokovania s ukrajinským partnerom už začali. Dodal, že má tiež v pláne osloviť riadiaci orgán v Budapešti so žiadosťou, aby do projektu vstúpil aj tretí účastník, ktorý by mal za úlohu zabezpečiť verejné obstarávanie pre ukrajinského partnera.

Predmetom činnosti RNsP v Sobranciach, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta od roku 2003, je poskytovanie ambulantnej a ústavnej liečebno-preventívnej starostlivosti. Od roku 2005 prevádzkuje 25 lôžok pre akútne prípady interného charakteru a 50 doliečovacích lôžok na oddelení so štatútom* „dlhodobo chorých pre vaskulárne ochorenia nervového systému*“. Vyplýva to z informácií zverejnených na internetovej stránke zdravotníckeho zariadenia.

Nemocnica Svet zdravia Michalovce má nové centrum intervenčnej angiológie, pozrite si ho na fotkách.

Nemocnica Svet zdravia Michalovce má nové centrum intervenčnej angiológie
11
Galéria
Zdroj: Svet zdravia

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM