Správy

V Trebišove chystajú ďalšiu obnovu kúpaliska: Pribudnú nové atrakcie

Kúpalisko v Trebišove nenavštevujú len miestni, ale aj ľudia z celého regiónu. Na čo sa môžu návštevníci do budúcna tešiť?

Ilustračný obrázok k článku V Trebišove chystajú ďalšiu obnovu kúpaliska: Pribudnú nové atrakcie
Zdroj: Mesto Trebišov

Do mestského kúpaliska v Trebišove chce radnica investovať ďalšie peniaze. Novou atrakciou areálu by sa mal stať na budúci rok tobogan. Mestskí poslanci na tento účel aktuálne schválili 160-tisíc eur z rezervného fondu. Ten je tvorený z prebytku rozpočtu z minulého obdobia.

Stavbu toboganu budú tvoriť štartovacia veža, vysoká zhruba 5,5 metra, s dvoma šmýkačkami a dojazdovými bazénmi. „Touto investíciou reflektujeme požiadavky návštevníkov letného kúpaliska, a nie sú to len z nášho mesta, ale aj zo širšieho regiónu, ktorí si už vyberajú, aké zariadenie navštívia. Postupnými krokmi sa snažíme zatraktívniť prostredie, aby bolo využívané v čo najväčšom počte,“ uviedol trebišovský primátor Marek Čižmár.

Vyššia návštevnosť

Už predchádzajúce investície do areálu vodných športov a jeho služieb sa podľa primátora prejavili vo vyššej návštevnosti, a tým aj na tržbách. V minulej letnej sezóne pribudlo na kúpalisku fitnes športovisko a detské centrum s hracími prvkami.

„Našou ambíciou do novej letnej sezóny je ukončiť výstavbu toboganu a zároveň trochu zmodernizovať a rozšíriť škálu reštauračných, bufetových služieb, a spolu s celoročným spustením areálu vodných športov vytvoriť podmienky pre zvýšenie tržieb pre Technické služby mesta,“ povedal Čižmár.

V Trebišove zároveň pokračujú podľa plánu rekonštrukčné práce na objekte mestskej plavárne. Druhá etapa kompletnej obnovy začala vlani v novembri. Ukončenie je podľa zmluvy plánované na máj 2021.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM