Veronika Ondo-Cholewová Správy

Veľké ocenenie michalovskému učiteľovi: Pocta pre Rastislava Hreška

Michalovský pedagóg Rastislav Hreško, ktorí pôsobí na Strednej odbornej škole technickej v Michalovciach, má za sebou slávnostné chvíle.

Ilustračný obrázok k článku Veľké ocenenie michalovskému učiteľovi: Pocta pre Rastislava Hreška
Zdroj: TASR

Veľké i Malé medaily sv. Gorazda a ďakovné listy dostalo hlavnom meste celkovo 61 učiteľov a pracovníkov v školstve. Medzi nimi bol aj pedagóg z michalovskej školy. Ministerka školstva vo svojom príhovore vyzdvihla význam a poslanie učiteľského povolania.

Pocta pre učiteľov

Ocenenia si prevzali pedagógovia pôsobiaci na všetkých úrovniach vzdelávacieho systému od materských škôl až po vysoké školy. Medzi ocenenými sú aj učitelia našich krajanov žijúcich v Rumunsku a Srbsku.

Veľkú medailu svätého Gorazda v utorok udelili 21 pracovníkom v školstve, aj michalovskému učiteľovi. Malú medailu svätého Gorazda si z rúk ministerky prevzalo 20 pedagógov a odborníkov z oblasti školstva. Ďalším 20 boli udelené ďakovné listy.

Rastislav Hreško

Ocenený bol aj Rastislav Hreško zo Strednej odbornej školy technickej na Partizánskej ulici v Michalovciach. Veľkú medailu svätého Gorazda dostal za významný podiel na rozvoji odborného školstva v rámci Košického kraja a Slovenskej republiky

Ocenenia v rezorte školstva nesúce meno svätého Gorazda sú najvyšším stupňom ocenenia v rezorte a tradujú sa od roku 1999. Udeľujú ho ministri školstva pri príležitosti Dňa učiteľov pedagógom, školským pracovníkom a pracovníkom v iných oblastiach spoločenského života, ktorí vykonali záslužnú prácu pre školy a žiakov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Zdroj: Dnes24/Tasr
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM