Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Verejný cintorín v Michalovciach bude počas dušičiek otvorený dlhšie

Areál mestského cintorína v metropole Zemplína bude počas nasledujúcich dní otvorený dlhšie. Častejšie zabezpečia aj vývoz odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Verejný cintorín v Michalovciach bude počas dušičiek otvorený dlhšie
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V súvislosti s blížiacim sa dňom Pamiatky zosnulých sú upravené aj otváracie hodiny hlavného cintorína na Kollárovej ulici v Michalovciach. Zmenený čas bude zavedený až do konca dušičkovej oktávy.

Otváracie hodiny

Areál je prístupný verejnosti v čase od 7:00 hod. do 22:00 hod. do 8. 11. 2019. Počas obdobia Dušičiek bude častejšie zabezpečený aj vývoz odpadu.

Vo vybraných časoch budú v najbližších dňoch otvorené aj kancelárie cintorína. Mimoriadne odvozy odpadu sú tiež zabezpečené. Dávajte pozor aj na zaobchádzanie so sviečkami, ktoré znehodnocujú teplom a voskom pamätníky a hroby.

Poplatky

V okolí cintorína si verejnosť môže všimnúť oznamy technických a záhradníckych služieb: „Vyzývame týmto občanov, nájomcov hrobových miest na mestskom cintoríne v Michalovciach Jána Kollára č. 2, aby si právo na užívanie hrobových miest obnovili zaplatením príslušného poplatku,“ zverejnili Technické a záhradnícke služby mesta Michalovce.

Ako ďalej dodávajú služby mesta, v prípade nezaplatenia, neobnovenia si práva na ďalšie užívanie hrobových miest, správa cintorína na základe zákona naloží s týmito hrobmi ako s voľnými a po uplynutí príslušných lehôt budú zrušené.

Pozrite si aj fotogalériu z metského cintorína, ktorý sme navštívili.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Neprehliadnite nové oznamy na mestskom cintoríne
12
Galéria
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM