Rôzne

Veriacich čaká v Michalovciach púť: V meste sa uskutoční pašiový sprievod

Na Veľký piatok sa v Michalovciach uskutoční Ekumenický pašiový sprievod. Na podujatí sa stretnú veriaci z rôznych kresťanských cirkví. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Veriacich čaká v Michalovciach púť: V meste sa uskutoční pašiový sprievod
Zdroj: Mesto Michalovce.sk

Veriaci z kresťanských cirkví sa v piatok v našom meste stretnú, aby spoločne rozjímali nad Kristovým umučením. Pašiového sprievodu sa zúčastňujú každoročne rímskokatolícki, gréckokatolícki, evanjelickí i protestantskí veriaci.

Začiatok pred nemocnicou

Súčasťou obradov Veľkého piatku v Michalovciach bude aj v tomto roku tradičný ekumenický pašiový sprievod. Cirkevné podujatie vyvrcholí pri Gréckokatolíckom farskom Chráme Narodenia Panny Márie na Ul. J. Hollého. Pašiový sprievod začne svoju púť pred Psychiatrickou nemocnicou od 13:30 hod.

Organizuje ho v Michalovciach každoročne 10 miestnych cirkví – Rímskokatolícka, Gréckokatolícka, Reformovaná, Evanjelická cirkev metodistická, Rímskokatolícka cirkev – Saleziáni, Evanjelická cirkev augsburského vyznania, Cirkev bratská, Gréckokatolícka cirkev – Redemptoristi, Apoštolská cirkev a Rímskokatolícka cirkev – Pallotíni.

Na 10 miestach

Pašiový sprievod sa zastaví počas približne kilometer dlhej púte na 10 miestach, kde budú duchovní čítať z evanjelia a spolu s ďalšími zúčastnenými spievať náboženské piesne. Ekumenický pašiový sprievod v Michalovciach má viac ako desaťročnú tradíciu. Sprevádza ho spravidla hojná účasť veriacich. Zapája sa doňho každoročne niekoľko stoviek ľudí z mesta a okolia. Nad bezpečnosťou podujatia bude aj v tomto roku dohliadať michalovská mestská polícia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM