han Krimi

VRAH z Michaloviec má 18 rokov a chytili ho v Žiline! Hamran tvrdí: Máme silné dôkazy

Policajný vyšetrovateľ v stredu obvinil 18-ročného podozrivého z obzvlášť závažného zločinu vraždy, ku ktorej došlo na Nový rok (1. 1.) v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku VRAH z Michaloviec má 18 rokov a chytili ho v Žiline! Hamran tvrdí: Máme silné dôkazy
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

„Dôkazy, ktorými vyšetrovateľ disponuje, sú natoľko silné, že nemal najmenšie pochybnosti, že spáchal skutok,“ skonštatoval policajný prezident Štefan Hamran.

Dobrá práca

Vyzdvihol, že páchateľa sa podarilo identifikovať a zadržať necelých 48 hodín od skutku. Hamran predpokladá, že osoba bude väzobne stíhaná, vidí dôvody na väzbu.

Ako vyplýva z obvinenia, páchateľ mal konať v úmysle získať majetkový prospech. Hamran potvrdil, že obeť napadol po tom, ako si vybrala peniaze z bankomatu.

Bavil sa s policajtami

Podozrivého zadržali v Žiline, vo vlaku smerujúcom do Českej republiky. Komunikoval predtým aj so železničnou políciou v Košiciach.

„V tom čase ešte nevedeli, že osoba bude podozrivá zo spáchania tohto skutku,“ priblížil Hamran.

Keď hliadku kontaktovali kolegovia z košickej polície, policajti zo stanice si na osobu spomenuli. Zistili, že jej popis zodpovedá popisu hľadaného, potvrdili smer cesty aj zakúpený cestovný lístok.

Obeťou vraždy bola 46-ročná Michalovčanka, ktorá na mieste podľahla niekoľkým bodným ranám. Obeť a páchateľ sa podľa doterajších zistení polície nepoznali.

Ďalšie články k tejto TÉME

Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM