Rôzne

Výroky detí mamičky z Michaloviec vás dostanú: Úsmevné hlášky z domácnosti!

Výroky detí michalovskej mamičky sa vám postarajú o úsmev na tvári :)

Ilustračný obrázok k článku Výroky detí mamičky z Michaloviec vás dostanú: Úsmevné hlášky z domácnosti!
Zdroj: TASR

Rôzne hlášky, ktoré vám neraz vyčaria úsmev na tvári či zlepšia deň, zaručene patria k životu. Nedávno sme vám priniesli hlášky od našich najmenších, na ktoré si spomenuli pani učiteľky v materskej škole. Každý rodič však nám dá určite za pravdu, že s rôznymi perličkami od svojich ratolestí sa stretáva pravidelne aj doma.

Mamička Katarína z Michaloviec nie je výnimkou. Je matkou dvoch detí a ako sama vraví, mať chlapca a dievča, je pestré aj v inom smere. Myslela tým výroky jej ratolestí. „Občas si niečo zapíšem, ale uchovávam to skôr v pamäti mobilu, keď posielam mame alebo manželovi, ako naše deti opäť perlili,“ povedala Katka. A tu sú niektoré z úsmevných situácií, ktoré sa michalovskej mamičke podarilo zachytiť.

  • Vtipné situácie začali vraj už od narodenia druhého dieťaťa. „Keď sme doniesli našej malej nového bračeka z nemocnice, veľmi nečakane ho privítala. Pozrela naňho a dala mu poriadnu facku.“ Mamička potvrdila, že dnes sa ich už vzťahy zlepšili.

Z ich dcéry Kristínky vzniklo postupne iné meno. „Najskôr Kika a nakoniec ju jej malý braček začal volať Kaka, čo by nevadilo, ak by sa z nej nezačali posmievať väčšie deti.“ No a tak má dodnes domácku prezývku Kaka.

  • Humor nechýbal ani v čase škôlky. Katka si spomína aj na príhodu, keď po dcéru šiel jej manžel. Učiteľka sa malej v škôlke pýtala, kde je jej ocko. Dievčatko povedalo: „Tato kaká vonku, aha,“ Ukázala na svojho otca, ktorý sa približoval k dverám a vôbec „nekakal“, ale len čakal a chvíľu sa zdržal telefonovaním vonku. Nechápal prečo sa všetci zišli pri okne a pozerali na neho. Namiesto čaká, totiž dcérka povedala kaká…

Keď Katkin syn podrástol a objavil v škole pravítko – trojuholník, skúsil jeho silu. Rozbehol sa a pichol ním vlastného otca do zadku. Ten sa nevyhol reakcii a synovi na oplátku buchol jednu po zadku. Syn povedal, že sa v škole učili, že pravítko je na merania, tak chcel odmerať bolesť. „Dnes si na to spomíname s humorom, okrem manžela, ten s bolesťou,“ prezradila Katka.

  • Úsmevné sú aj situácie, keď deti ešte nevedia dobre rozprávať a niečo pochytia od dospelých. „Takto sme si v tichu doma sedeli, keď sa naše dieťa ozvalo: Čo si ticho? Stratil si meč? Samozrejme, chcelo povedať namiesto meč – reč.“

Mamička z Michaloviec prezrádza, že nie jedenkrát ju prekvapila učiteľka so zvláštnou otázkou. Raz sa malá Kristínka pochválila, že majú u dedka sloníka. Dievčatko bolo už veľké, a preto jej aj trochu uverili. „Keď som prišla pre svoju dcéru, učiteľka sa ma pýtala, kde žije môj svokor, či v exotickej krajine. Ja som sa začudovane dívala, prečo? No, keď má sloníka na dvore. Učiteľkám som vysvetlila, že malá myslela určite iba malého koníka – poníka.“

  • „Raz prišiel náš syn za ockom a povedal, že mama kakala. Môj muž na to, no dobre, dobre. Ale syn nedal pokoj, že ma musí pohladkať a dať pusu.“ Vybral sa teda na záchod, kde nikto nebol. Pochopili sme, že namiesto mama plakala – povedal, že mama kakala.

„Teraz ma syn tiež prekvapuje. Nedávno mi môj zlatý chlapček povedal: Mami, kúp mi tablet. – A na čo ti je? – No na nič, tak ako tebe a tiež ho máš. Ostala som z jeho odpovede v šoku.“

  • A čo dievčatko, ktoré podrástlo? „Nedávno sa ma opýtala, či si môže maľovať. Myslela som, že farbičkami na papier. A zmaľovala si celú tvár rúžom. "Ocko povedal, že mama je pekná, keď sa zmaľuje, tak som chcela byť tiež pekná,“ prezradila im dcérka :)

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z MIchaloviec a okolia

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM