Rôzne

Vzorka z podozrivého diviaka odchyteného v Michalovciach? Už je známy výsledok!

Ministerstvo pôdohospodárstva informovalo, že už je známy výsledok vyšetrenia vzorky z podozrivého diviaka odchyteného v Michalovciach.

Ilustračný obrázok k článku Vzorka z podozrivého diviaka odchyteného v Michalovciach? Už je známy výsledok!
Zdroj: TASR

Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Slovenskej republiky informovalo, že už je známy výsledok vyšetrenia vzorky z podozrivého diviaka odchyteného v Michalovciach.

„Vzorka z podozrivého diviaka, odchyteného v meste Michalovce, ktorý následne uhynul (prípad bol medializovaný v pondelok), bola negatívna,“ uviedol Daniel Hrežík z Odboru komunikácie a marketingu Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR.

Ten však zároveň prezradil, že po dvoch týždňoch evidujú ďalší prípad afrického moru ošípaných.

„Nákazu afrického moru ošípaných (AMO) evidujeme na území Slovenskej republiky necelé dva mesiace. Po viac ako 2 týždňoch sa nákaza opätovne potvrdila u nájdeného uhynutého diviaka v poľovnom revíri v Ladmovciach (okres Trebišov),“ povedal Daniel Hrežík.

Ten zároveň dodal, že k dnešnému dňu tak môžu potvrdiť už 13 prípadov u diviaka a 11 prípadov v chove domácich ošípaných, všetky na území okresu Trebišov.

„Vyšetrenia ďalších diviakov, ako aj domácich ošípaných, v národnom referenčnom laboratóriu vo Zvolene, naďalej prebiehajú,“ doplnil Hrežík.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM