Veronika Ondo-Cholewová Rôzne

Wifi sieť najviac využívajú pri autobusovej stanici: Stála vyše 10-tisíc eur

Nová wifi sieť stála vyše 10-tisíc eur. Kde a ako sa môžete pripojiť a surfovať bezplatne?

Ilustračný obrázok k článku Wifi sieť najviac využívajú pri autobusovej stanici: Stála vyše 10-tisíc eur
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

Podľa informácií od mesta, je už dva mesiace v prevádzke nová wifi sieť, ktorá bola vytvorená v rámci projektu Wifi sieť Michalovce financovaného zo zdrojov Európskej únie a rozpočtu mesta v rámci Operačného programu Integrovaná infraštruktúra prioritnej osi 7.1 Zvýšenie pokrytia širokopásmovým internetom / NGN.

Ako zverejnilo mesto, celkové finančné prostriedky na realizáciu projektu boli vo výške 13 285 eur.

Na námestí

„Obyvateľ či návštevník nášho mesta už môže mať kontinuálne pripojenie do siete Internet na Námestí slobody a Námestí osloboditeľov, stačí ak sa pripojí do siete Wifi pre teba.“

Konektivitu bude zabezpečovať viacero wifi mesh hotspotov, ktoré si postupne odovzdávajú zodpovednosť za pripojenie podľa toho, kde sa užívateľ práve nachádza. Pripojenie zabezpečuje Mesto v rámci vlastnej siete rýchlosťou 30Mbps.

Pravidlá

Aby sieť slúžila svojmu účelu a nebola zneužívaná, boli pre ňu nastavené isté pravidlá. Záujemca sa môže pripojiť raz za 8 hodín a je obmedzený veľkosťou sťahovaných dát na 1GB. Mesto pravidelne vyhodnocuje štatistické údaje o pripojení užívateľov, prenesených dátach ako aj o hustote využívaní jednotlivých hotspotov.

V prípade potreby sa uvedené podmienky môžu zmeniť. Z dôvodu zlepšenia podmienok poskytovania voľného prístupu do siete internetu v meste prostredníctvom zariadení, ktoré prevádzkuje Mesto, boli aj zvyšné hotspoty pripojené do uvedenej siete Wifi pre teba, pričom najviac je využívaná lokalita autobusovej stanice.

„Veríme, že táto služba Mesta zjednoduší prístup do internetovej siete návštevníkom, ale aj občanom mesta v prístupných lokalitách a prispeje k ponuke analogických služieb v meste,“ zverejnilo mesto.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Michaloviec a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Spomínate si? Výstavba nového autobusového nástupišťa v susedstve železničnej stanice prebiehala takto:

Výstavba nového autobusového nástupišťa v susedstve železničnej stanice
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM